Sailab – MedTech Finland mukana norminpurkutalkoissa

Uutiset

Sailab – MedTech Finland ry osallistuu norminpurkutalkoisiin. Toimitamme ministeriöille esityksiä siitä, miten terveysteknologia saadaan entistä paremmin hyötykäyttöön purkamalla esimerkiksi päällekkäisiä tai vaikka EU-sääntelyyn verrattuna liian kireää lainsäädäntöä

Sailab – MedTech Finland ry pitää tärkeänä, että Petteri Orpon hallitus on käynnistänyt tämänkaltaiset talkoot. Terveysteknologian laajempi ja sujuvampi hyödyntäminen on paitsi potilaiden ja soteammattilaisten myös koko Suomen etu. Investointipotentiaali esim. TKi-puolella on merkittävä.

Osallistu talkoisiin – anna esimerkkisi purettavasta tai selkeytettävästä normista

Miten terveysteknologiaa saadaan parhaiten hyödynnettyä potilaiden hyväksi? Miten sujuvoitetaan hyvinvointialueiden ammattilaisten ja terveysteknologiayritysten yhteistyötä? Osallistu talkoisiin ja anna esimerkkisi purettavasti normista uutisen lopussa löytyvällä lomakkeella.

Terveysteknologianyritykset voat nostaneet tähän mennessä esille esimerkiksi seuraavia haasteita:

  • MD-asetuksen kielivaatimusten tulkinta
  • Terveysteknologiarekisterien (CERE ja EUDAMED) päällekkäisyys ja avoimuuden puute
  • Apuvälineiden kireät luovutusperusteet

Sailab – MedTech Finland ry on innolla mukana kehittämässä lainsäädäntöä potilaiden parhaaksi, yhdessä ministeriöiden, terveysteknologian ammattimaisten käyttäjien ja terveysteknologiayritysten kanssa.

Terveysteknologian norminpurkutalkoot

Kerro esimerkkisi purettavasta sopivasta ja selkeytystä kaipaavasta normista, ohjeesta tai tulkinnasta.

  • Normi voi olla esimerkiksi laki tai viranomaisen antama ohjeistus.
  • Miten korjaisit asian - normin poisto, selkeyttäminen (miten) tai esimerkiksi toimintatavan muutos?