Terveysteknologiasta kasvua Suomelle

Terveysteknologiasta kasvua Suomelle

Uutiset

”Toivon teiltä ideoita siihen, miten Suomesta saadaan entistä houkuttelevampi kansainvälisille osaajille ja investoinnelle”, totesi kansanedustaja, Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen.

Sailab – MedTech Finland ry:n toimitus- ja maajohtajaverkoston edustajat nostivat tapaamisessa esiin muun muassa seuraavia asioita:
⭐️ Suomen huikeiden tietovarantojen hyödyntäminen ja toisiolain korjaus
⭐️ data kallioraudasta pilveen
⭐️BFF -rahoitusta ja tukimuotoja uudelleen mietittävä
⭐️ hankintalain uudistaminen > halpuuttamisesta laatuun ja vaikuttavuuteen.
⭐️ terveysteknologian innovaatioiden hyödyntämistä parannettava myös ohjauksella (soteohjaus ja julkiset hankinnat)

Terveysteknologia elää innovaatioiden kulta-aikaa ja ala patentoi toimialoista toiseksi eniten Euroopassa. Terveysteknologian toimialaselvityksen mukaan yritykset pitävät Suomea varsin houkuttelevana kohteena tutkimus- ja kehittämishankkeille.

Kuitenkaan laajamittaista investointipotentiaalia terveysteknologian TK-hankkeisiin ole  vielä hyödynnetty. Suomi voisi olla oikeastaan enemmän mukana erilaisissa rahoitushauissa tekoälyn, digin ja teknologian hyödyntämisen puolella.

Tapaamisessa todettiin, että Suomi tarvitsee tarinan. Meillä on kaikki eväät menestykseen ja myös soten korjaukseen.

Matias Marttinen on toisen kauden kansanedustaja Satakunnasta, Raumalta. Hän on lisäksi kotikaupunkini valtuuston jäsen, Satakunnan hyvinvointialueen aluevaltuuston jäsen ja Satakunnan maakuntavaltuuston puheenjohtaja. Eduskunnassa Marttinen toimii Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana. 

Lisätietoja

Hollanti Laura

Laura Hollanti

Toimitusjohtaja

+358 40 741 6299