Terveyspoliittinen työryhmä pureutuu terveydenhuollon rakenteisiin ja rahoitukseen
Terveyspolitiikan työryhmän puheenjohtajisto: Puheenjohtaja Heidi Liikkanen, varapuheenjohtajat Noora Allonen (yläoikea) ja Maarit Lepén (alaoikea).

Terveyspoliittinen työryhmä pureutuu terveydenhuollon rakenteisiin ja rahoitukseen

Uutiset

Sailab – MedTech Finland ry:lle on tärkeää suomalaisen yhteiskunnan terveydenhuollon toimivuus. Hyvinvointialueista, terveydenhuollon järjestelmästä ja palveluista tarvitaan lisää tietoa ja terveysteknologian merkityksen ja vaikutusten kirkastamista kaivataan lisää. Terveyspolitiikan toiminta-aluetta vahvistetaan tästä syystä Sailab – MedTech Finland ry:ssä entisestään, kun terveyspolitiikan työryhmä käynnisti toimintansa 26.3.2024.

”Työryhmä on Sailab – MedTech Finland ry:n jäsenyrityksille paikka vaikuttaa ja saada tietoa erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteista ja rahoituksesta” työryhmän puheenjohtaja Heidi Liikkanen toteaa tyytyväisenä. ”Myös vaikuttavuuteen ja tekoälyyn sekä digitalisaatioon on tarkoitus matkan varrella syventyä”, Heidi kertoo.

Ensimmäisessä kokouksessaan työryhmä paneutui Sailab – MedTech Finland ry:n strategiaan, uuteen terveysteknologian sääntelyn käsikirjaan (Terveysteknologian sääntelyn käsikirja – Sailab – MedTech Finland) sekä hallitusohjelman mukaiseen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelureformiin ja muihin ajankohtaisiin valtionhallinnon asioihin.

Työryhmän puheenjohtajana toimii toimitusjohtaja Heidi Liikkanen Mediq Oy:stä. Varapuheenjohtajina toimivat myyntijohtaja Maarit Lepén Berner Oy:stä ja Nordic Clinical Product Manager Noora Allonen BD Oy:stä.

Jos yrityksesi ei ole vielä mukana työryhmässä, ilmoita edustajasi Sailab – MedTech Finland ry:n terveyspolitiikan asiantuntija Marjukka Turuselle (marjukka.turunen@sailab.fi).

Sailab – MedTech Finland ry:n jäsenyritykset valmistavat, maahantuovat ja jakelevat lähes 90 % kaikista Suomessa käytössä olevista lääkinnällisistä laitteista ja ihmisen ulkopuoliseen diagnostiikkaan tarkoitetuista lääkinnällisistä laitteista. Yli 500 000 terveysteknologian ratkaisua on terveydenhuollon ja potilaiden käytössä.

Lisätietoja

Marjukka Turunen

Marjukka Turunen

Terveyspoliittinen asiantuntija

+358 45 183 8563