Ukrainan terveydenhuolto tarjoaa mahdollisuuksia terveysteknologian yrityksille

Uutiset

Miltei tarkalleen kaksi vuotta sitten Ukraina joutui Venäjän julman hyökkäyksen kohteeksi. Ukrainan vahva kansallinen tahto ja kansalaisten halu puolustaa omaa maataan sekä vapaiden demokratioiden tuki Ukrainalle ovat pysäyttäneet hyökkääjän.

Vaikka 24.2.2022 alkanut sota jatkuu edelleen, ovat näkymät Ukrainassa valoisammat. Sodan ensi vaiheessa Ukrainan talous ja liiketoiminta lähes halvaantuivat. Nyt yli 90 % toiminnoista on palautunut ja BKT:n kasvu oli 5% vuonna 2023.

Webinaari: Ukrainan mahdollisuudet

Sailab – MedTech Finland ry:n, Healthtech Finlandin, Miltton Groupin ja Miltton Ukrainen järjestämässä infossa käsiteltiin 21.2.2024 terveydenhuollon näkymiä sekä terveysteknologian mahdollisuuksia. Materiaalin löydät jäljempää. Seuraava Teams -info järjestetään 27.2.2024, linkin voit tilata tästä

Ukrainan edustajat toivat esiin kolme seikkaa: Ukraina on suuri maa, jossa sotaa käydään vain tietyillä alueilla. Kilpailua ei juuri ole. Lisäksi Ukrainan valtio tarjoaa ensi aallon yrityksille merkittävää tukea, jolloin edellä kävijät myös hyötyvät eniten. Ukrainan tavoitteena on jälleenrakentamisen sijaan tehdä loikka kohti uutta modernia taloutta ja teollisuutta sekä terveyttä ja hyvinvointia.  Eri alojen yrityksille ja toimialoille avautuu uusia mahdollisuuksia.

Ukrainan terveydenhuollon uudistamistyö:  erityisen suuri tarve etäratkaisuille 

Terveydenhuollossa on suuri tarve ratkaisuille, jotka liittyvät esimerkiksi seuraaviin:

  • kuntoutus,
  • kardiologia,
  • sotilaslääketieteeseen liittyvät ratkaisut,
  • ihmisen ulkopuolinen diagnostiikka, muu diagnostiikka ja  laboratorioihin liittyvät tuotteet,
  • monisairaiden hoito ja
  • mielenterveys.

Erityisen suurta kysyntää on terveydenhuollon etäratkaisuille, ohjelmistoille ja/tai sovelluksille, puettaville (wearable) lääkinnällisillä laitteille ja diagnostiikalle.  Lisäksi edelleen käynnissä olevaan sotaan liittyen kysyntää on myös perustarvikkeille sekä kevyille ja kannettaville ratkaisuille.

Seuraavat askeleet: tutustumismatka Kiovaan ja messut Varsovassa

Ukrainan terveydenhuollon mahdollisuuksista kiinnostuneet yritykset ja henkilöt voivat olla yhteydessä Jarkko Konttiseen, jarkko.konttinen@miltton.com +358405025096.

26. – 30.3.2024 Miltton järjestää matkan Kiovaan, Ukrainaan. Matkan aikana yritykset tapaavat Ukrainan hallinnon, yrityselämän ja terveydenhuollon edustajia. Matka on maksullinen.

Lisäksi Varsovassa järjestetään  “Rebuild Ukraine. Health & Rehabilitation” -messut ja seminaari 24. – 25.6.2024.  Myös tästä kiinnostuneet tahot voivat olla yhteydessä Jarkko Konttiseen.

Liitteet

Info_Ukraina_teams

miltton-ukraine-healthcare-webinar-website44.pdf, 4 Mt

Lataa