Sailab – MedTech Finland ry on vuoden toimialajärjestö!

Sailab – MedTech Finland ry on vuoden toimialajärjestö!

Uutiset

Toimitusjohtaja Laura Hollanti antoi haastattelun uuteen tunnustukseen liittyen.  Terveysteknologian toimialajärjestö Sailab – MedTech Finland ry palkittiin vuoden toimialajärjestönä Suomen Yrittäjien Vaikuttajafoorumissa.

Miltä tälläisen tunnustuksen saaminen tuntuu?

Palkinto tuntuu erittäin hyvältä! On upeaa, että työtämme arvostetaan myös järjestömme ulkopuolella. Tuli miltei tippa linssiin, kun sai seisoa satojen suomalaisten yrittäjien edessä ja kiittää tästä. He rakentavat Suomea ja me rakennamme suomalaista terveyttä.

Mistä otaksut palkitsemisen johtuneen?

Olemme viime vuosina saavuttaneet useita keskeisiä tavoitteitamme ja kasvaneet merkittävästi. Terveysteknologian rooli tunnistetaan ja tunnustetaan osana sosiaali- ja terveydenhuoltoa. Lisäksi olemme poikkeuksellisen kattava toimialan edustaja.

Mikä on parasta omassa työssäsi vuoden toimialajärjestössä?

Ihmiset. Se, että saan joka päivä tehdä töitä sen eteen että jollain ihmisellä olisi asiat paremmin. Uusi polvi, parempi hoitotasapaino, nopeampi diagnoosi ja hoito, mahdollisuuksia liikkumiseen… Työni merkityksellisyys pitää mieleni kirkkaana ja tavoitteet selkeinä. Lisäksi toimistomme ja yritystemme ihmiset ovat aivan loistavia tyyppejä! Työtä tehdään porukalla ja yhteiseen suuntaan.

Miksi olette Suomen Yrittäjien toimialajärjestö?

Meillä on jäsenyrityksinä erilaisia ja erikokoisia yrityksiä, jotka valmistavat, maahantuovat ja/tai jakelevat lääkinnällisiä laitteita ja/tai ihmisen ulkopuoliseen diagnostiikkaan tarkoitettuja lääkinnällisiä laitteita. Haluamme tarjota mikro- ja PK-yrityksillemme parasta mahdollista palvelua, jota kehitämme yhdessä SY:n kanssa.

Ketä haluaisit kiittää tunnustuksesta?

Tietenkin Suomen Yrittäjiä. Tunnustus on upea asia. Sen lisäksi haluaisin suuresti ja lämpimästi kiittää kaikkia niitä, jotka ovat olleet mukana rakentamassa Sailab – MedTech Finland ry:n vahvaa kasvua ja luomassa uutta suuntaa 2016-2022 aikana. Vaikka olen aikaansaava ja tarmokas, ei kukaan ole yksin yhtä vahva kuin yhdessä. Olemme tehneet tästä huikean toimialajärjestön.

Mitä seuraavaksi tapahtuu vuoden toimialajärjestö Sailab – MedTech Finlandissa?

Uskon järjestötyössäkin vahvaan tekemiseen ja jatkuvaan kehittymiseen. Siihen että asetetaan selkeät ja riittävän korkeat omat tavoitteet pidemmälle ja lyhyelle aikavälille. Luodataan säännöllisesti toimintaympäristö myös ulkopuolelta, jotta nähdään onko jotain muuttuvia tai muuttavia tekijöitä. Uusi strategiakautemme on käynnissä ja sen mukaan edetään.

Mikä on oma tunnuslauseesi?

” Ei tänne itkemään tultu, saatanallinen ralli päälle vaan”, sanotaan Tuntemattomassa sotilaassa. Se on minusta osuva ja napakka ilmaus. Lisäksi aikoinaan Suomen Lukiolaisten Liiton päåäsihteerinä käytin paljon ”Reippaus -se ei maksa mitään” -mottoa.

Nuo kaksi tunnuslausetta kuvaavat hyvin tekemisen tapaamme myös Sailab – MedTech Finland ry:ssa. Meillä on vielä paljon työtä tehtävänä suomalaisten terveyden ja hyvinvoinnin eteen. Hihat on kääritty ja nyt taas hommiin!

Suomen Yrittäjät toteaa Sailab – MedTech Finland ry:n palkitsemisesta seuraavaa: ”Terveysteknologiayritysten toimialajärjestö edustaa järjestön sisällä poikkeuksellista toimialaa ja yritysjoukkoa. Sen jäsenyritykset kattavat lähes 90 prosenttia alan markkinasta Suomessa. Sääntelyn kehittyminen ja siihen vaikuttaminen on tälle toimialajärjestölle erittäin tärkeää, ja järjestö tekee pitkäjänteistä ja aktiivista vaikuttamistyötä.”

Laura Hollanti on toiminut Sailab – MedTech Finland ry:n toimitusjohtajana vuodesta 2016 alkaen. Hän aloitti järjestössä sen ainoana työntekijänä. Nyt toimialajärjestössä ja sen omistamassa yhtiössä on suoraan töissä 6 henkilöä ja se ostaa alihankintana palveluita useilta yrityksiltä ja toimijoilta.