Peppol-tilaussanomat pakollisiksi valtion hankintoihin 1.4.2024 alkaen

Uutiset

Valtio ryhtyy edellyttämään Peppol-tilassanomien käyttämistä sopimustoimittajiltaan 1.4.2024 alkaen.

Terveysteknologiayritysten on nyt hyvä hetki tarkistaa oma valmiutensa lähettää ja vastaanottaa Peppol-sanomia. Esimerkiksi valtion erityistehtävää hoitava Hansel Oy vaatii uusissa ja uusittavaksi tulevissa puitesopimuksissa toimittajilta Peppol-valmiuksia 1.4.2024 alkaen.

Miten valmistaudut muutokseen?

Etsi sähköisin kaupan operaattori, joka toimii Peppol-palveluntarjoajana. Aloita tarkistamalla, toimiiko yrityksesi sähköisten laskujen välittäjä tässä roolissa.

Varmista, että yrityksesi järjestelmät voivat vastaanottaa Peppol-tilauksia ja lähettää tilausvahvistuksia.

Onko Peppolista hyötyä?

Peppol on kansainvälinen standari ja antaa valmiuden sähköiseen kaupankäyntiin kansainvälisesti. Kun valmius Peppol-sanomiin on kunnossa, uuden asiakkaan kanssa ei tarvitse tehdä erillisiä järjestelmäprojekteja sähköisen tilausten käsittelyyn.

Valtio edellyttää hankinnoissaan Peppol-sanomien käyttöä 1.4.2024. Valtion esimerkki kannustaa myös muita julkisia toimijoita siirtymään Peppol-sanomien käyttöön.

Mikä on Peppol?

Peppol on kaikille avoin kansainvälinen verkosto, jonka kautta eri toimijat voivat välittää sähköisiä liiketoiminta-asiakirjoja toisilleen standardisoidulla, toimialariippumattomalla tavalla. Sähköisiä liiketoiminta-asiakirjoja ovat esimerkiksi katalogit, tilaukset ja tilausvahvistukset.

Lisätietoa aiheesta: