Marjukka Turunen aloitti Sailab – MedTech Finland ry:n terveyspoliittisena asiantuntijana

Marjukka Turunen aloitti Sailab – MedTech Finland ry:n terveyspoliittisena asiantuntijana

Uutiset

Marjukka Turunen siirtyi terveyspoliittisen asiantuntijan tehtävään Kelan lainsäädäntöjohtajan tehtävästä. Turusella on vahva kokemus sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksista toimiessaan Kelan ja hyvinvointialueiden muutostyön koordinoijana Sipilän ja Marinin hallituskausilla.

“On innostavaa päästä mukaan vaikuttamaan vahvasti terveysteknologian hyödyntämisen edistämiseen”, Turunen toteaa. “Terveysteknologian ratkaisut tulevat vastaamaan merkittävästi terveydenhuollon haasteisiin, potentiaalin tunnistaminen tulisi näkyä selvemmin suomalaisessa yhteiskunnassa, rakenteissa ja ohjauksessa.”

Turusen tehtävänä on lisätä ymmärrystä sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteista, rahoituksesta sekä päätöksenteosta, edistää terveysteknologian strategista roolia ja merkitystä kansallisessa valmistelussa ja päätöksenteossa. Hän seuraa myös Euroopan Unionin sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvää lainsäädäntövalmistelua.

Marjukka Turunen aloitti tehtävässään 15.1.2024. Turunen on valtiotieteiden lisensiaatti ja oikeustieteen maisteri sekä varatuomari ja toiminut viimeisen 23 vuoden ajan Kelalla erityyppisissä lainsäädäntöön, sosiaaliturvaan, sosiaali- ja terveydenhuoltoon sekä IT-järjestelmien kehittämiseen liittyvissä rooleissa.