Kuva Sailab - MedTech Finland ry:n toimitusjohtajasta

Terveysteknologia hyötykäyttöön: Sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitusta ja ohjausta on uudistettava

Uutiset

 Terveysteknologian toimialajärjestö Sailab – MedTech Finland ry:n puheenjohtaja Pauliina Bovellan peräänkuuluttaa Suomen hallitukselta ripeitä toimia terveysteknologian vahvempaan hyödyntämiseen. Hyvinvointialueiden rahoitusta ja ohjausta on muutettava tulevaisuuteen suuntaavaksi.

”Terveysteknologiayrityksistä 71 % kertoo, että heillä on ratkaisuja, jotka helpottaisivat sosiaali- ja terveydenhuollon työvoimapulaa tai työkuormaa. Ratkaisut ulottuvat nopeammasta analytiikasta ergonomisiin ratkaisuihin, toimintamallien muuttamisesta etämonitorointiin ja koulutuksesta ennaltaehkäisyyn”, Bovellan toteaa.

”Vaikka ratkaisujen määrä ja myös tarve ovat kasvaneet, uusilla hyvinvointialueilla tämä ei käytännössä näy. Suurin osa yrityksistämme pitää vaikeana terveysteknologian innovaation saamista Suomessa käyttöön”, Bovellan ilmoittaa.

Toimialajärjestö arvioi että hyvinvointialueiden vaikea tilanne voi estää uudenlaisten hoitomuotojen ja -menetelmien kehittämisen – huolimatta siitä että perinteiseen henkilöintensiiviseen malliin ei riitä tekijöitä. Suomi ikääntyy muita Euroopan maita nopeammin. Hoivan ja hoidon tarve kasvaa samalla kun työikäisten määrä vähenee. Sailab – MedTech Finland ry:n mielestä hyvinvointialueet tarvitsevat tukea ja ohjausta valtiolta.

”Ilman vahvaa ohjausta, kannusteita ja insentiiveja yksittäisten hyvinvointialueiden on vaikea uudistua. Sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitusta ja ohjausta on muutettava siten, että terveysteknologian tuoma hyöty ja vaikuttavuus tuodaan osaksi kokonaisuutta”, vaatii hallituksen puheenjohtaja Pauliina Bovellan, Sailab – MedTech Finlad ry.

Sailab – MedTech Finland ry:n syyskokous valitsi liiketoimintajohtaja Pauliina Bovellanin (Berner) jatkokaudelle hallituksen puheenjohtajaksi vuosille 2024-2025. Samassa yhteydessä valittiin toimialajärjestön hallitus vuodelle 2024.

 

Lisätiedot:

Puheenjohtaja Pauliina Bovellan, p. 040 159 2059

Toimitusjohtaja Laura Hollanti, p. 040 741 6299, laura.hollanti@sailab.fi

 

Sailab – MedTech Finland ry on terveysteknologian toimialajärjestö. Sen jäsenyritykset valmistavat, jakelevat ja/tai maahantuovat miltei 90 % Suomessa käytössä olevista lääkinnällisistä laitteista ja ihmisen ulkopuoliseen diagnostiikkaan tarkoitetuista lääkinnällisistä laitteista.

Lisätietoja

Hollanti Laura

Laura Hollanti

Toimitusjohtaja

+358 40 741 6299