Terveysteknologian julistus: uusi kausi on alkanut!

Terveysteknologian julistus: uusi kausi on alkanut!

Uutiset

Sailab – MedTech Finland ry julkaisi terveysteknologian julistuksen. Julistus  sisältää keskeiset tavoitteet sosiaali- ja terveydenhuollon haasteiden ratkaisemiseksi vuosille 2024-2029.

Haasteena ovat esimerkiksi budjetti- ja henkilöstövaje sekä ikääntyvä väestö. Julistuksessa todetaan, että sosiaali- ja terveydenhuollon on muututtava:

  • potilaslähtöisemmäksi,
  • digitaalisesti kehittyneemmäksi,
  • resilientimmäksi ja
  • kestävämmäksi.

”Terveysteknologian julistuksella kutsumme kansalliset ja EU-päättäjät liittymään kanssamme matkalle kohti valoisampaa tulevaisuutta” toteaa Sailab – MedTech Finland ry:n toimitusjohtaja Laura Hollanti. 

Lääkinnällisiä laitteita on Suomessa sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä potilaiden käytössä noin 500 000 tuotenimikettä. Niiden käyttötarkoitus on aina lääketieteellinen, ja ala on tiukasti säännelty.

Terveysteknologian käyttö on tärkeä mieltää osaksi potilastyötä ja terveydenhuoltoa. Yhtenä julistuksen ehdotuksena onkin luoda paras toimintaympäristö tekoälyä hyödyntävän terveysteknologian kehittämiseksi oikea-aikaisen hoidon turvaamiseksi.

”Sekä kansallisella että Euroopan tasolla on tärkeää edistää ymmärrystä siitä, että terveysteknologiaa käytetään pelastamaan henkiä ja edistämään ihmisten terveyttä sekä hyvinvointia” kuvailee Sailab – MedTech Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja Pauliina Bovellán.

Terveysteknologian julistus on laadittu yhteistyössä MedTech Europen kanssa, joka on eurooppalainen terveysteknologian kattojärjestö.

Terveysteknolgian julistus löytyy tämän uutisen liitteenä. Lue sieltä mm. tarkemmin mitä Euroopan unioni voi tehdä tavoitteiden toteutumiseksi.

Liitteet

Terveysteknologian julistus 2024-2029

terveysteknologian-julistus-2024-2029.pdf, 1 Mt

Lataa