Lausuntopyyntö: Fimean maksuasetus

Uutiset

Sailab – MedTech Finland ry pyytää jäsenyrityksiltään näkemyksiä maksuasetukseen jäljempää löytyvällä lomakkeella 11.9.2023 mennessä. Lisäksi liitteistä löydätte STM:n valmisteleman aineiston. Lausunto käsitellään ja hyväksytään Sailab – MedTech Finland ry:n terveyspoliittisessa työryhmässä toimitettavaksi lausuntopalveluun.

Mistä on kyse?

Sosiaali- ja terveysministeriössä on valmisteltu uusi asetus Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen maksullisista suoritteista (jäljempänä maksuasetus). Nykyinen maksuasetus (798/2022) on voimassa 31.12.2023 saakka. Uusi asetus ehdotetaan tulevaksi voimaan 25.9.2023. Asetus olisi voimassa 31.12.2024 saakka.

Uudessa asetuksessa muun muassa yrityksille asetettavat maksut nousisivat. Hintojen nousua ja uusia maksuluokkia perustellaan inflaatiolla ja työvoimakustannusten nousulla.

Lisäksi yritykset voivat lausua asiasta suoraan lausuntopalvelun kautta. Pääset sinne tästä linkistä 

Liitteet

Luonnos maksuasetuksesta (STM)

luonnos-stmn-asetus-fimean-maksullisista-suoritteista-2023.pdf, 111 kt

Lataa

Perustelumuistio asetukseen

perustelumuistio-fimean-maksuasetus-2023-luonnos.pdf, 213 kt

Lataa

Hinnasto 2023 syyskuusta alkaen

hinnasto-maksuasetus.pdf, 320 kt

Lataa