Lääkinnällisten laitteiden avoinna olevat rahoitushaut EU4Health-ohjelmassa

Lääkinnällisten laitteiden avoinna olevat rahoitushaut EU4Health-ohjelmassa

Uutiset

Euroopan komissio on avannut osana EU4 Health Programme (EU4H) -rahoitushakua kaksi lääkinnällisiin laitteisiin liittyvää hakuohjelmaa. Haku on avattu 15.6.2023 ja se on avoinna 17.10.2023 saakka.

Haun EU4H-2023-PJ-01 — Call for proposals to support access to medical devices for cross border health threats (HERA) (CP-g-23-13) tavoitteena on edesauttaa laitteiden saatavuutta kriisitilanteissa. Haku on suunnattu tieteellisille yhteisöille, korkeakouluille, terveysalan viranomaisille ja kansalaisjärjestöille. Myös alalla toimivat pienet ja keskisuuret yritykset voivat osallistua hakuun.

Haun EU4H-2023-PJ-11 — Call for proposals for a program on orphan medical devices, in particular targeting paediatric patients (HS-g-23-65) tavoitteena on tukea organisaatioita ja konsortioita, jotka eri tavoin auttavat korkeakouluja, tieteellisiä yhteisöjä ja laitteiden kehittäjiä harvoin tarvittavien laitteiden kehittämisessä. Haun avulla pyritään kehittämään innovaatioiden tukemista pienen kohderyhmän laitteiden osalta.

Haut ovat osa EU4health-ohjelmaa, jonka kesto on Euroopan unionin (EU) monivuotisen rahoituskehyksen tavoin kausi 2021–2027. Ohjelman neljä yleistä tavoitetta ovat terveyden parantaminen ja vaaliminen EU:ssa, ihmisten suojeleminen vakavilta rajat ylittäviltä terveysuhkilta, lääkkeiden, lääkinnällisten laitteiden ja kriisitilanteen kannalta merkityksellisten tuotteiden parantaminen ja terveydenhuoltojärjestelmien vahvistaminen parantamalla niiden muutosjoustavuutta ja resurssitehokkuutta.

Lisätietoa hakuihin liittyen:

EU4Health Programme (EU4H) – Call for proposals
European Health and Digital Executive Agency (HaDEA) – Call for action grants:
Hakuportaali
EU4health-ohjelma (2021–2027)

Lisätietoja antaa Fimeasta:

  • Hanna-Maria Matinolli, koordinaattori, p. 029 522 3244
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi