Terveysteknologian tietopaketteja: lataa omasi

Terveysteknologian tietopaketteja: lataa omasi

Uutiset

Terveysteknologian suoraa ja epäsuoraa sääntelyä ja ohjeistusta kehitetään koko ajan. Samalla se asettaa kaikki toimijat haasteen eteen: miten isoa ja moniuloitteista sääntelypakettia pitäisi ymmärtää? Mitä käsitteet tarkoittavat?

Terveysteknologian toimialajärjestö Sailab – MedTech Finland ry vastaa näihin haasteisiin. Startit tarjoavat lyhyitä tietoiskuja ja materiaalipankki täydentyy niiden myötä.

Startti joka keskiviikko 8.15: yksi asia selkeästi ja mahdollisimman ymmärrettävästi

Sailab – MedTech Finland ry aloitti keväällä 2023 Startit, joissa  joka keskiviikko käydään vartissa läpi yksi asia terveysteknologian käsitteistä ja sääntelystä. Tavoitteena on yksinkertaistaa ja selkeyttää vaikeitakin asioita siten, että ne olisivat mahdollisimman ymmärrettäviä. Tilaisuudet ovat Teille kaikille avoimia ja ne pidetään teamsilla.

Startteihin pääset liittymään oheisen linkin kautta:

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Starttien materiaalit käytössänne: lataa tämän artikkelin lopusta

Tämän artikkelin lopusta löydätte materiaalit Starttien jo käsitellyistä aiheista. Niitä voitte hyödyntää omassa toiminnassanne ja työssänne. Tavoitteenamme on lisätä yhteistä ymmärrystä ja käsitteitä. Ystävällistä on, mikäli muistatte mainita lähteenä Sailab – MedTech Finland ry:n, mutta tärkeintä on kaiken kaikkiaan se, että tieto ja ymmärrys alasta lisääntyy.

Mitä terveysteknologia on?

Terveysteknologialla tarkoitetaan lääkinnällisiä laitteita ja ihmisen ulkopuoliseen diagnostiikkaan tarkoitettuja lääkinnällisiä laitteita. Lisäksi sillä tarkoitetaan näihin rinnastetavia ratkaisuja, esimerkiksi kliinisten tilojen puhdistusaineita.

Terveystelknologian käyttötarkoitus on aina lääketieteellinen. Potilaiden ja käyttäjien turvallisuuden varmistaminen ovat erittäin tärkeitä kaikissa terveysteknologian ratkaisuissa.

Siksi myös terveysteknologian sääntely, valvonta ja ohjaus ovat kansallisesti ja kansainvälisesti tiukkoja. Lisäksi on huomattavaa, että suoran sääntelyn ja suoran valvonnan lisäksi alaan liittyvät muun muassa säteilyturvallisuus, kemikaalilainsäädäntö, työturvallisuus, kyberturvallisuus ja vaikkapa ympäristölainsäädäntö.

Kysy lisää tai pyydä luennoimaan

Kysy lisää, anna idea tai toive aiheesta tai jos haluat terveysteknologian aihealueesta puhujan tilaisuuteesi, Sailab – MedTech Finland ry:n asiantuntijat käytettävissäsi. Tiedon jakaminen ovat osa asiantuntijoiden työtä, joten esimerkiksi terveydenhuollon yksiköille, oppilaitoksille tai vastaaville tämä on veloituksetonta.

Lisätietoja

Hollanti Laura

Laura Hollanti

Toimitusjohtaja

+358 40 741 6299

Liitteet

Terveysteknologian sääntely: yleisinfo

terveysteknologian-saantely-yleisinfo.pdf, 1 Mt

Lataa

Ilmoitettu laitos ja terveysteknologia

ilmoitettu-laitos-ja-terveysteknologia.pdf, 508 kt

Lataa

Siirtymäsäännösten muutos

siirtymasaannosten-muutos.pdf, 595 kt

Lataa

Sell off säännösten poistuminen

sell-off-saannoksen-poistuminen.pdf, 860 kt

Lataa

Terveysteknologian markkinoille saattaminen

terveysteknologian-markkinoille-saattaminen-pdf-1.pdf, 2 Mt

Lataa

Lääkinnällinen laite_haitta- ja vaaratilanteet

laakinnallinen-laite-haitta-ja-vaaratilanteet-24-5.pptx, 989 kt

Lataa