Sailab – MedTech Finland ry:n varapuheenjohtajiksi Lauha ja Nykänen

Sailab – MedTech Finland ry:n varapuheenjohtajiksi Lauha ja Nykänen

Uutiset

Terveysteknologian toimialajärjestö Sailab – MedTech Finland ry:n hallitus valitsi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan kaksi varapuheenjohtajaa.

Medtronicin toimitusjohtaja Panu Lauha on pitkäaikainen Sailab – MedTech Finland ry:n hallituksen jäsen. Luottamustehtävä on hänelle kunnia-asia.  Lauha haluaa edistää uudenlaista ajattelua ja terveydenhuollon modernisaatiota.

” Terveysteknologia avaa aivan uudenlaisen aikakauden. Digitalisaatio, robotisaatio, automatisaatio ovat nykypäivää.  Kehitys jatkuu huikeaa vauhtia. Miten saamme uudet innovaatiot entistä nopeammin käyttöön? Miten luomme toimintaympäristön, joka mahdollistaa uudet ratkaisut? Miten lisäämme TK-toimintaa entisestään”, Lauha pohtii.

”Tätä muutosta ja mahdollisuuksia haluan toimialajärjestön kautta edistää. Työ on hyvällä mallilla, mutta uusien hyvinvointialueiden myötä saamme sen aivan uudelle tasolle!”, Lauha jatkaa.

Tiina Nykänen työskentelee Suomessa Baxterin toimitusjohtajana. Tiinalla on pitkä kokemus alalta. Sääntely ja sen kehittäminen ovat Tiinan erikoisosaamista. Nykänen toimiikin myös Sailab – MedTech Finland ry:n terveyspoliittisen työryhmän puheenjohtajana.

” Terveysteknologia on kansallisesti ja kansainvälisesti tiukasti säänneltyä. Tämä on potilaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten turvallisuuden vuoksi erinomainen asia”, Nykänen kertoo.

”Suomen erikoisuus EU-maihin verrattuna on kuitenkin se, että alaa koskeva valvonta ja sääntely on kovin hajautunutta. STM olisi luonteva valinta terveysteknologian vastuu- ja koordinaatioministeriöksi. Tämä olisi kaikkien osapuolten etu. Siksi varapuheenjohtajana tulen ajamaan tätä tavoitetta vahvasti eteenpäin”, ilmoittaa Tiina Nykänen.

Sailab – MedTech Finland ry:n hallituksen puheenjohtajana jatkaa syyskokouksen 2021 kaksivuotiskaudelle valitsema Pauliina Bovellan (Berner).

 

Lisätietoja

Hollanti Laura

Laura Hollanti

Toimitusjohtaja

+358 40 741 6299