Yhdistykseen kuuluminen tuo kansainväliselle toimijalle yhteenkuuluvuuden tunnetta myös Suomessa

Yhdistykseen kuuluminen tuo kansainväliselle toimijalle yhteenkuuluvuuden tunnetta myös Suomessa

Uutiset

KARL STORZ Endoscopy Suomi Oy liittyi Sailab – MedTech Finland ry:n jäseneksi kesäkuussa 2022. Yrityksen myyntijohtaja Sari Vasku kertoo liittymisen taustalla olleen pitkälti kansainvälisen yrityksen tarve omalle yhteisölle myös Suomessa.

Sellainen yhteenkuuluvuuden tunne ja tarve hyville, alalla toimiville kontakteille oli liittymisen taustalla. Sailab itsessään on tullut minulle tutuksi jo 1990-luvulla edellisissä töissä toimiessa, Vasku kertoo.

 

KARL STORZin logo

KARL STORZ on perheyritys, joka on vuodesta 1945 lähtien kasvanut vahvaksi maailmanlaajuiseksi endoskooppien, lääketieteellisten välineiden ja laitteiden valmistajaksi ja jakelijaksi. Myös digitaaliset dokumentointijärjestelmät ja leikkaussalikonseptit ovat merkittävä osa yrityksen nykyistä toimintaa. Perheyritystä johtaa tänä päivänä Karl Storzin tyttärenpoika Karl Christian Storz ja yrityksen pääpaikka sijaitsee Saksassa, Tuttlingenissa.

Vuodesta 2010 lähtien KARL STORZ Endoscopy Suomi Oy on toiminut yrityksen tytäryrityksenä. Suomessa työntekijöitä on tällä hetkellä kymmenen. Terveysteknologian toimialajärjestöön liittyminen koettiin luonnollisena kehityssuuntana ja siihen kannustettiin myös emoyhtiön puolelta.

Toki me haluamme pääsyn siihen samaan tietoon ja työryhmiin, joissa myös muut samalla alalla olevat ovat. Ajattelimmekin liittyessämme, että nyt päästään joukkoon, jossa kaikki muut jo ovat, Vasku naurahtaa.

Koko KARL STORZ katsoo tulevaisuutta innostunein ja uteliain silmin. Yrityksen sanojen mukaan heille on kunnia-asia toimia asiakkaidensa kumppanina tähystyskirurgiaan liittyvissä toimenpiteissä. Vaikka yritys on jo nyt tarjoamiinsa palveluihin tyytyväinen, odotetaan tulevaisuudelta ennen kaikkea kehitystä – sekä heidän omiensa, että koko terveysteknologian alan tuotteiden osalta.

”Vaikka ala onkin jo täynnä toistaan upeampia ratkaisuja, on aivan mahtavaa tietää, että koko ajan tulee myös lisää. Terveysteknologiassa kehitetään kokoajan parempia, tehokkaampia ja entistä sopivampia ratkaisuja. Se on niin mielenkiintoista, että en edes meinaa malttaa odottaa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan”, Vasku kertoo.

”Mahtavaa on se, miten terveysteknologian kehityksellä on ihan mieletön vaikutus sekä yhteiskunnalle että yksilölle. Toisaalta helpotamme terveydenhuollon ammattilaisten työtaakkaa ja tarjoamme työhön parhaat mahdolliset välineet, mutta samaan aikaan pystymme tarjoamaan myös potilaalle mahdollisimman hyvää ja tarkkaa hoitoa ja esimerkiksi nopeuttamaan kotiutumista”, hän lisää.