Terveysteknologian tavoitteet Suomen hallitusohjelmaan 2023–2027

Uutiset

Sailab – MedTech Finland ry:n hallitus hyväksyi viime viikolla järjestetetyssä yhdistyksen Kevätkokouksessa esitellyt terveysteknologian toimialan hallitusohjelmatavoitteet. Tavoitteet on nyt julkaistu kokonaisuudessaan yhdistyksen verkkosivuille tavoiteasiakirjan muodossa. Alla on esitelty tavoiteohjelman kaksi keskeisintä tavoitetta, mutta kokonaisuudessaan ohjelmaan voi tutustua tällä sivulla.

STM terveysteknologian sääntelyn ja viranomaistoiminnan vastuu- ja koordinaatioministeriöksi

Sääntely- ja valvontaviidakosta selkeyteen siirtyminen on myös terveydenhuollon ja potilaiden etu. Vastuuministeriö edistää merkittävällä tavalla terveysalan kasvustrategian tavoitteiden saavuttamista.

STM:n ohjaama terveysteknologiastrategia auttaa vastaamaan Suomen viheliäisiin haasteisiin

Strategian tarkoitus on nopeuttaa terveysteknologian ratkaisujen hyödyntämistä sosiaali- ja terveydenhuollossa valtakunnallisesti ja hyvinvointialueilla. Terveysteknologian avulla voidaan vastata Suomen haasteisiin ja ongelmiin, kuten ikääntymiseen, kestävyysvajeeseen, työ- ja toimintakykyyn, hoiva- ja hoitotyön kuormittavuuteen, hoito- ja hoivapolkujen sujuvuuteen sekä terveydenhuollon vihreään siirtymään.