Kevätseminaarissa kuultiin kiinnostavia puheenvuoroja ja julkistettiin toimialaselvitys

Kevätseminaarissa kuultiin kiinnostavia puheenvuoroja ja julkistettiin toimialaselvitys

Uutiset

Sailab – MedTech Finland ry järjesti 14.6.2022 yhdistyksen kevätkokouksen ja sen jälkeen kevätseminaarin. ”Suomi ja viheliäiset ongelmat – miten terveysteknologia voi auttaa?” -teemalla järjestetyssä kevätseminaarissa kuultiin useita kiinnostavia puheenvuoroja mm. ikääntymisestä, omaehtoisesta elämästä ja työkyvystä. Seminaari innosti paikalle kymmeniä kutsuvieraita.

Tilaisuuden avasi Sailab – MedTech Finland ry:n toimitusjohtaja Laura Hollanti, jonka jälkeen Fiona Costello ORCHA:sta kertoi seminaariväelle maailman ensimmäisestä rajat ylittävästä terveyden arviointikehyksestä. Tämän jälkeen HUS:in toimialajohtaja Maarit Castren piti puheenvuoron siitä, kuinka terveysteknologia voi vähentää ikääntymisen aiheuttamaa kuormitusta. Puheenvuoroa kommentoi hankejohtaja Jaana Laitinen-Pesola. Seuraavaksi seminaarikansan johdatti työ- ja toimintakyvyn maailmaan Petri Pohjonen, jonka puheenvuoroa kommentoi hankintapäällikkö Juha Putkonen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä.

Terveysteknologiassa on valtava investointipotentiaali

Kevätseminaarissa julkistettiin myös vuoden 2021 toimialaselvitys, joka on nyt kokonaisuudessaan luettavissa yhdistyksen verkkosivuilta.

Toimialaselvityksen mukaan Suomi arvioidaan yhdessä Yhdysvaltojen kanssa maailman kiinnostavimmaksi terveysteknologian T&K-maaksi, mutta käytännössä toteutuneet investoinnit ovat vielä pieniä. Toimialaselvityksen esitteli seminaarissa selvityksen toteuttaneen Nordic Healthcare Groupin johtaja Eemeli Kuumola. Puheenvuoroa kommentoi Coloplastin toimitusjohtaja Mia Karppila.

Viheliäisistä ongelmista vimmaisiksi mahdollisuuksiksi – terveysteknologia on Suomen tulevaisuus

Sailab – MedTech Finland ry:n hallitus hyväksyi myös seminaarissa esitellyt hallitusohjelmatavoitteet. Tavoitteet on nyt julkaistu kokonaisuudessaan yhdistyksen verkkosivuille tavoiteasiakirjan muodossa. Hallitusohjelmatavoitteista voi lukea lisää tämän sivun kautta.