Viestinnän asiantuntija esittäytyy

Uutiset

Hei!

Olen Emma Laakkonen, Sailab – MedTech Finland ry:n uusi viestinnän asiantuntija. Aloitin tehtävässä 10.1.2022. Ensimmäiset päätavoitteeni Sailab – MedTech Finland ry:n viestinnän suhteen ovat vankkojen viestinnällisten perusteiden ja toimintamallien luominen, yhteistyön helpottaminen viestinnän keinoin ja sekä yhdistyksen että koko terveysteknologian alan näkyvyyden lisääminen. Samalla toki uskon jo ensimmäisten päivien perusteella työpöydälle nousevan jatkuvasti myös juuri käsillä olevaan hetkeen liittyviä ajankohtaisia teemoja. Ensimmäiset viikot työssä ovatkin olleet kiireisiä, mutta täynnä toistaan mielenkiintoisempia teemoja ja uutta opittavaa.

Vuosi 2022 tulee siis varmasti olemaan työntäyteinen, mutta sitäkin palkitsevampi. Toivon jäsenyritystemme sekä muiden sidosryhmien ottavan minuun rohkeasti yhteyttä kaikissa viestinnällisissä kysymyksissä, asioissa ja ideoissa, joissa yhdistyksen puolesta voimme olla apunanne ja tehdä yhteistyötä. Tehdään yhdessä terveysteknologian toimialasta entistä näkyvämpää ja kuuluvampaa.

Olen koulutukseltani humanististen tieteiden kandidaatti sekä filosofian maisteri – pääaineenani molemmissa tutkinnoissa oli viestintä. Sivuaineina olen opiskellut muun muassa aikuiskasvatuksen, psykologian sekä terveystieteiden perusopintoja, että psykologian aineopintoja. Kiinnostukseni terveyttä kohtaan lennätti minut kandivaiheessa opiskelemaan terveys- ja riskiviestintää Hollantiin opiskelijavaihdon merkeissä ja sillä tiellä ollaan edelleen. Tähän tehtävään siirryinkin suoraan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin viestinnän ja asiakkuuden yksiköstä, eli erikoissairaanhoidon parista.

Vuoteni erikoissairaanhoidon viestinnässä ovat luoneet minulle kattavan käsityksen sosiaali- ja terveydenhuollosta, mutta terveysteknologian maailmasta minulla on myös paljon lisää opittavaa. Lähdenkin tähän työhön uteliain, mutta luottavaisin mielin. Terveysteknologiassa minua kiehtoo ennen kaikkea sen mahdollisuudet ihmisten elämänlaadun parantamisessa, oli kyse sitten potilaan hoitoratkaisuista tai terveydenhuollon työntekijän työn helpottamisesta. Olen todella otettu päästessäni työskentelemään näin merkittävien asioiden parissa ja olemaan osana luomassa terveempää, omaehtoista elämää.

Olen valmiina laittamaan käteni saveen ja sormeni näppäimistölle, ja odotan innolla yhteistyötä sekä Sailab – MedTech Finland ry:n nykyisten, että tulevien jäsenyritysten ja muiden sidosryhmiemme kanssa. Minut tavoitatte muiden toimistolaisten lailla tuttuun tapaan osoitteesta emma.laakkonen@sailab.fi.

Tavataan ja kuullaan – terveemmän elämän palveluksessa!