Hallitus 2022 valittu Sailab – MedTech Finland ry:lle
Panu Lauha

Hallitus 2022 valittu Sailab – MedTech Finland ry:lle

Uutiset

” Tavoitteeni hallituksen jäsenenä on auttaa yhdistystä siinä työssä, jolla varmistetaan elinvoimainen toimiala myös sote-uudistuksen jälkeenkin. Koen tärkeäksi, että tulevaisuudessakin saadaan maahamme uusia innovatiivisia tuotteita.”, toteaa Sailab – MedTech Finland ry:n hallitukseen uutena jäsenenä valittu Mia Karppila. Karppila työskentelee Coloplastin toimitusjohtajaja.

” Myös tuotteiden käyttäjät ovat lähellä sydäntäni, toivoisin että saisimme varmistettua yhdessä yhdistyksen ja eri potilasjärjestöjen kanssa, että tuotteiden käyttäjien tarpeet tulisivat entistä paremmin huomioitua terveydenhuollon tarvikkeiden hankintoja tehdessä nykyisen hintapainotteisen hankinnan sijaan.”, Karppila jatkaa.

Sailab – MedTech Finland ry:n hallituksen jäsenten toimikausi on kaksi vuotta. Erovuorossa on aina noin puolet hallituksesta. Hallituksen kokoonpanosta tekee esityksen nimitystoimikunta. Nimitystoimikunnassa on jäsenet Lääkäriliitosta, Tehysta, SOSTEsta ja HUS-logistiikasta. Nimitystoimikunta arvioi eri toimialojen edustuksellisuutta, diversiteettiä, sukupuolijakaumaa ja esimerkiksi aktiivisuutta. Tavoitteena on muodostaa mahdollisimman tasapainoinen ja laaja-alainen esitys.

Hallituksen jäsenenä jatkava Medtronicin toimitusjohtaja Panu Lauha haluaa edistää monipuolisten markkinoiden olemassaoloa Suomessa, julkisten hankintojen kehittämistä ja monimuotoisuutta (arvoperusteiset hankinnat, innovaatiohankinnat jne), terveydenhuollon digitalisaatiota, terveysteknologian merkittävyyttä terveyden huollon tärkeänä pilarina.

” Sailabin hallitus on hieno ja merkittävä kanava uusien ja olemassa olevien käytäntöjen kehittämiseksi alalla. Sailab on tunnettu terveydenhuoltosektorilla ja yhteiskunnassa, joka tekee yhdistyksestä  tärkeän keskustelukumppanin. Sailabin kautta voi olla mukana alaa koskevassa päätöksenteossa ja vaikuttaa väkevästi alan ja terveydenhuollon tulevaisuuteen.”, Lauha kertoo.

” Kaikkien alan yritysten pitäisi kuulua Sailabiin, koska sen kautta saa alaan liittyvää tärkeää tietoa ja yritys voi vaikuttaa alaa koskeviin asioihi. Sailab on alansa asiantuntija ja  ajaa terveysteknologia-alan yritysten etuja/asiaa. Yhdistys yksinkertaisesti kohottaa huomattavasti alan profiilia ja toimii terveemmän elämän puolesta.”, Panu Lauha ilmoittaa.

Lisäksi hallitukseen valittiin syyskokouksessa 15.12.2021:

 • Jarno Eskelinen, Siemens-Healthineers
 • Tiina Nykänen, Baxter
 • Tuija Sinkkonen, Dansac & Hollister
 • Sari Siivonen, Abbott
 • Minna Väänänen, Fresenius

Hallituksessa jatkavat:

 • Pauliina Bovellan, Berner (puheenjohtaja)
 • Ville Järvenpää, Boston Scientific
 • Janne Koskinen, Sonar
 • Ari-Pekka Naumanen, J&J
 • Joona Pulliainen, Pro Medical
 • Ilari Vaalavirta, Mediq
 • Mikko Vasama, Philips