Koulutusta tietoturvasta

Uutiset

Miten huomioin tietoturvan työssäni terveydenhuollon ympäristöissä? Miten varmistan, ettei potilaan tietosuoja vaarannu?

Terveydenhuollon toimintaympäristöissä kaikissa tilanteissa on ensiarvoisen tärkeää varmistaa potilaan yksityisyys. Työssä voi joutua tilanteisiin, joissa tietoturva ja tietosuoja voivat tahtomatta vaarantua, riskiä voi pienentää kouluttautumalla.

Terveysteknologiatuotteet ovat päivittäisessä käytössä terveydenhuollossa. Tuotteiden käyttö usein edellyttää myyjäorganisaation antamaa käyttökoulutusta, huoltoa, joskus myös korjauksia, ja työ tehdään potilaiden keskellä, terveydenhuollon yksiköissä.  On tärkeää, että potilaan oikeus yksityisyyteen; tietoturva tai tietosuoja eivät vaarannu, vaan myös vierailija tietää velvollisuutensa ja osaa ottaa riskit huomioon.

Sailab -MedTech Finland ry:n omistama yhtiö Pro SL Oy käynnisti MedLoop-verkkokoulutukset kesällä 2021. Uusin koulutus on Tietosuoja ja tietoturva terveydenhuollon toimintaympäristöissä. Koulutus on suunnattu erityisesti terveysteknologiayritysten terveydenhuollon toimipisteissä vieraileville asiantuntijoille.

Tietoturva ja tietosuojakoulutus on kattava, kohdennettu lisä MedLoopiin

Kouluttajana toimii Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä SiunSoten tietoturvapäällikkö Pekka Nevalainen.

Verkkokoulutuksen hinta on 230 euroa per henkilö, mutta Sailab -MedTech Finland ry:n jäsenyritykset sekä terveydenhuollon/hankintaorganisaatioiden henkilöstö saavat 80 euron alennuksen. Heille hinta on 150 euroa per henkilö.

MedLoop-koulutukset toteutetaan kokonaisuudessaan verkossa, jolloin koulutuksen voi suorittaa milloin ja missä vain. Lisäksi suoritetusta koulutuksesta saa todistuksen, ja suoritus kirjautuu henkilökohtaiseen opintorekisteriin. Kertaalleen ostetun koulutuksen pariin voi omilla tunnuksilla palata puolen vuoden ajan.

MedLoopissa on auki myös MD/IVD-sääntelyn sekä Hankintalain verkkokoulutukset Sailab – MedTech Finland.

Lisätietoja

Taavitsainen Ulla

Ulla Taavitsainen

Kehittämispäällikkö, Sailab Fennica

+ 358 50 546 0583