Terveydenhuollon varautuminen entistä tärkeämpää: Henry Suhonen aloitti valmiuspäällikkönä

Terveydenhuollon varautuminen entistä tärkeämpää: Henry Suhonen aloitti valmiuspäällikkönä

Uutiset

Jatkuvuudenhallintaan liittyvät kysymykset ovat luonnollisesti tulleet huomattavasti ajankohtaisemmiseksi Covid-19 pandemian myötä. Pandemian lisäksi realisoitui maaliskuussa 2021 merkittävien logististen haasteiden uhka konttilaivan oltua viikon jumissa Suezin kanavassa, ja merirahtiliikenteen pysähdyttyä sen kautta kokonaan.

Erilaiset jatkuvuudenhallintaan liittyvät kysymykset ovatkin toivottavasti useammassa yrityksessä uuden tarkastelun kohteena lähitulevaisuudessa, Sailab -MedTech Finland ry jatkoi yhteistyösopimustaan Huoltovarmuuskeskuksen kanssa ja terveydenhuollon valmiuspäällikkö sijoitettiin yhdistykseen vastaavalla tavalla kuin muiden sektoreiden poolisihteerit muihin elinkeinoelämän järjestöihin.

Valmiuspäällikkö koordinoi HVK:n terveydenhuoltopoolin toimintaa

Terveydenhuoltopoolin tarkoituksena on edistää terveydenhuollon materiaalista varautumista niin normaalioloissa kuin erilaisten häiriötilanteiden aikana. Terveydenhuoltopooli toimii julkishallinnon ja elinkeinoelämän välillä, minkä vuoksi myös Sailab – Medtech Finland ry kuuluu pooliin.

Myös poolin toimintaa on tarkoitus kehittää entisestään tulevaisuudessa hyödyntäen sekä Covid-19 pandemian kokemuksia että keväällä jäsenille tehtyä kyselyä. Lukuisat jo toimivat elementit jäävät osaksi toimintaa myös tulevaisuudessa, mutta tarpeellisilta osin toimintaa myös kehitetään.

Henry Suhonen aloitti ensimmäisenä kokopäiväisenä valmiuspäällikkönä

Henry Suhonen  aloitti valmiuspäällikön tehtävässä 16.8.2021. Hän on myös ensimmäinen täysipäiväisesti valmiuspäällikkönä toimiva henkilö, ja tämä osaltaan varmasti auttaa poolin toiminnan kehittämisessä.

Aiemmin Henry on työskennellyt sairaanhoitajana, apulaisosastonhoitajana ja osastonhoitajan Tyksin T-sairaalan leikkausosastolla ja muun muassa yliopistolla erilaisissa tehtävissä. Koulutukseltaan hän on sairaanhoitaja sekä terveystieteiden ja kauppatieteiden maisteri.

Varautumiseen ja yhteistyöhön liittyvissä kysymyksissä Henry tekee yhteistyötä yritysten kanssa, ja auttaa osaltaan toiminnan kehittämisessä. Se palvelee sekä yritysten etuja että huoltovarmuuden näkökulmaa.

Henry Suhonen

Terveydenhuollon valmiuspäällikkö, terveydenhuoltopoolin sihteeri

henry.suhonen@sailab.fi