OTM Aku Turppo aloittaa terveysteknologian sääntelyn erityisasiantuntijana 16.8.2021

Uutiset

Terveysteknologian sääntely on suuressa murrosvaiheessa. Tästä syystä myös terveysteknologian toimialajärjestö Sailab -MedTech Finland ry vahvistaa entisestään sääntelyyn liittyvää asiantuntemustaan.

OTM Aku Turppo aloittaa terveysteknologian sääntelyn asiantuntijana 16.8.2021. Turppo on työskennellyt Euroopan unionin teollisoikeuksien virastossa, Vaasan hallinto-oikeudessa ja Helsingin yliopistolla.

Erityisasiantuntijan tehtävässään Aku Turppo vahvistaa terveysteknologiayritysten toimintaedellytyksiä siten, että terveysteknologiaan liittyvä lainsäädäntö ja valvonta olisivat mahdollistavia sekä tukisivat arvopohjaisen terveydenhuollon tavoitteita.

Työssään Turppo seuraa kansainvälisen sääntelyn kehittymistä ja vaikuttaa sääntelyn uudistumiseen Suomessa.  Hän myös kouluttaa ja informoi jäsenyrityksiä sekä muita keskeisiä sidosryhmiä sääntelyyn ja sen muutoksiin liittyen.

Erityisasiantuntijan tehtävässään Turppo on MedTech Europen Regulation Affairs Committeen jäsen ja hän rakentaa vahvaa asiantuntijaverkostoa esimerkiksi STM:n, eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan sekä THL:n ja Fimean kanssa.

Akun tavoittaa 16.8.2021 alkaen sähköpostitse osoitteesta aku.turppo@sailab.fi

Lisätietoja

Hollanti Laura

Laura Hollanti

Toimitusjohtaja

+358 40 741 6299