Sailab – MedTech Finland ja hankintajohtajat keskustelivat Terveysteknologian kaupan ehdoista

Sailab – MedTech Finland ja hankintajohtajat keskustelivat Terveysteknologian kaupan ehdoista

Uutiset

Sailab – MedTech Finland ry:n hallitus tapasi ERVA-alueiden hankintajohtajia 5.5. Tilaisuudessa kuultiin eri alueiden ajankohtaisia kuulumisia ja hankintaorganisaatioiden näkemyksiä Terveysteknologian kaupan ehdoista. Terveysteknologian kaupan ehdot -asiakirjaa tilaisuudessa esitteli Kaupan ehdot -työryhmän puheenjohtaja Pauliina Bovellan.

Keskustelua herätti erityisesti vaikuttavuus- ja arvoperusteinen hankinta, jota Sailab – MedTech Finlandin jäsenyritykset toivovat käytettävän entistä enemmän. Myös hankintajohtajat pitävät vaikuttavuusperusteista hankintaa ajankohtaisena asiana, mutta haasteita aiheuttaa esimerkiksi vaikuttavuuden mittaaminen. Sailabin toivottiin jatkossakin toimivan aktiivisesti vaikuttavuusperusteisen terveydenhuollon edistäjänä.

Kokouksen osallistujat toivoivat entistä tiiviimpää ja läpinäkyvämpää yhteistyötä. Pauliina Bovellan totesi yhdistyksen toivovan aktiivista keskustelua hankintaorganisaatioiden kanssa. Tavoitteena on löytää Terveysteknologian kaupan ehdoista sellainen muoto, joka on paras mahdollinen sekä hankkivalle että tarjoavalle osapuolelle. Asiaa lähdetään edistämään Sailabin ja hankintajohtajien yhteisessä työpajassa kesän jälkeen.

Jatkossa Terveysteknologian kaupan ehtojen parissa työskentelee myös Sailab – MedTech Finlandin elinkeinopoliittinen asiantuntija Lauri Seppälä. Hän esittäytyi tilaisuudessa ja kävi läpi koosteen Suomen hallituksen kehysriihestä.

Lisäksi tilaisuudessa puhuttiin Sailab Fennican uudistamistyöstä. Pro SL Oy:ssä on 1.5. aloittanut työnsä kehittämispäällikkö Ulla Taavitsainen, joka kertoi tilaisuudessa järjestelmän uudistamisesta. Sailabin sääntelyasiantuntija Antti Järvenpää antoi tilaisuudessa katsauksen terveysteknologian sääntelyuudistuksen ajankohtaisiin asioihin. Myös Sailabin harjoittelija Mikko Heikkinen esittäytyi tilaisuudessa.