Sailab Fennican uudistustyö etenee uuden kehittämispäällikön vetämänä

Sailab Fennican uudistustyö etenee uuden kehittämispäällikön vetämänä

Uutiset

Ulla Taavitsainen aloitti Pro SL Oy:n kehittämispäällikkönä 1.5. Kehittämispäällikön työnkuvaan kuuluu muun muassa Sailab Fennica -järjestelmän uudistaminen. Ulla on ollut osa Sailab Fennican päivittäjäverkostoa viime syksystä asti, joten asioista osa on hänelle entuudestaan tuttuja.

– Olen tutustunut Sailab Fennican käyttöön päivittäjäverkoston jäsenenä. Koen, ettei järjestelmä palvele käyttäjiä parhaalla mahdollisella tavalla, ja odotankin innolla, että pääsen kehittämään sitä käyttäjäystävällisempään suuntaan, Ulla kertoo.

Sailab Fennica sisältää kansallisen terveysteknologian tarvikenimikkeistön ja tuotetietorekisterin. Nimikkeistön ovat rakentaneet yliopistosairaaloiden ja terveysteknologiayritysten asiantuntijat. Järjestelmää käytetään muun muassa tarjouspyyntöjen ja tilausten tekemisessä sekä tiedonhaussa. Nimikkeistöä voidaan hyödyntää myös varastonhallinnassa sekä välinehuollon ja leikkaussalien toiminnanohjausjärjestelmissä.

– Sailab Fennicaa tarvitsevat päivittäin sekä terveydenhuollon asiakkaat että terveysteknologiayritykset. Tulen tekemään tiivistä yhteistyötä esimerkiksi Sailab Fennican nimikkeistötyöryhmän kanssa. Työryhmään tulee edustajia sekä terveydenhuollon puolelta että terveysteknologiayrityksistä. Heidän asiantuntemustaan on paljon apua, kun Sailab Fennican hierarkiaa kehitetään entistä loogisemmaksi, Ulla mainitsee.

Kehittämistyön alkuvaiheessa järjestelmää siivotaan, ja sieltä poistetaan muun muassa passiivisia käyttäjiä. Työssä edetään kohti entistä asiakasystävällisempää, joustavampaa, luotettavampaa ja ketterämpää Sailab Fennicaa.

– Tarkoitus on myös, että järjestelmä päivittyisi reaaliajassa, ja käyttäjät voisivat suorittaa enemmän toimintoja itse. Tämä vähentäisi manuaalista työtä järjestelmän ylläpidossa, Ulla kertoo.

Sailab Fennican uudistamistyön lisäksi kehittämispäällikön tehtäviin kuuluu muun muassa koulutuspalveluiden kehittäminen, markkinointi ja koordinointi.

– Tässä työssä minua viehättää se, että tavoitteet ovat arvopohjaisia. Hyvin käyttäjiään palveleva Sailab Fennica ja arvoa tuottavat koulutukset hyödyttävät lopulta myös potilaita, Ulla toteaa.

Kehittämispäällikön tehtävään useiden erinomaisten hakijoiden joukosta valittu Ulla on koulutukseltaan sairaanhoitaja, ja hän on valmistumassa terveystieteiden maisteriksi. Hän on myös vetänyt maatalousyritystä aiemmin työelämässään.

Ullaan saa yhteyden sähköpostitse osoitteesta ulla.taavitsainen@sailab.fi. Sailab Fennicaa koskevat palvelupyynnöt voi jättää täältä löytyvällä lomakkeella.