Kuntapäättäjä: Ota suunta kohti terveyden tulevaisuutta

Kuntapäättäjä: Ota suunta kohti terveyden tulevaisuutta

Uutiset

Sailab – MedTech Finland ry:n kuntavaalitavoitteet on julkaistu. Sailab tekee töitä sen eteen, että suomalaiset voivat jatkossakin hyvin ja terveysteknologian merkitys tunnetaan tulevaisuudessa entistä paremmin. Tavoitteena on myös arvopohjaisen ajattelun vahvistaminen päätöksenteossa sekä ymmärryksen lisääminen terveysteknologian monipuolisen markkinan merkityksestä.

Sailab – MedTech Finland esittää kuntapäättäjille ideoita, joita voi hyödyntää vaativassa tehtävässä ja työssä terveyden tulevaisuuden eteen

Mitä Sinä voit tehdä kuntasi terveyden tulevaisuuden ja elinvoimaisuuden eteen?

  • Vaadi sosiaali- ja terveydenhuollon perustehtävän palauttamista. Sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävä on ensisijaisesti tuotettava ihmisille terveyshyötyä ja hyvinvointia. Se voidaan toteuttaa taloudellisesti järkevästi.
  • Ohjaa sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaa vaikuttavuusperusteiseen suuntaan. Luokaa kunnallisia ja alueellisia kannustimia ja rakentakaa yhtenäisiä hoitopolkuja. Mitatkaa kokonaishyötyjä yksittäisten säästötoimien sijaan.
  • Laatikaa kuntaanne terveysteknologian, digitalisaation ja robotiikan strategia. Ikääntyvä Suomi ja työvoimapulasta kärsivä sosiaali- ja terveydenhuolto tarvitsevat ennakkoluulotonta ajattelua ja uusia ratkaisuja. Terveysteknologia vapauttaa työaikaa ihmisen hoitamiseen ja pienentää työn kuormittavuutta.
  • Älä anna kuntasi ostaa halvalla huonoa, vaan järkevällä hinnalla vaikuttavuutta. Varmista, että terveysteknologian hankintaperusteena käytetään vaikuttavuutta halvan hinnan tai suurten volyymien sijaan. Muista, että huipputeknologian hankintaan on hyvä sitoa koulutusvaade potilaiden ja käyttäjien turvallisuuden varmistamiseksi.
  • Vahvista toiminnallasi pk-yritysten toimintaedellytyksiä, jotta eri kokoiset yritykset voivat toimia kuntasi alueella. Varmista, että terveysteknologian hankinnat ovat riittävän hajautettuja, sillä suuret hankintakokonaisuudet voivat vaikeuttaa pk-yritysten toimintaa.
  • Houkuttele kuntaasi entistä enemmän terveysteknologian tutkimusta ja tuotekehitystä. Maailman suurimmat yritykset ovat Suomen T&K-mahdollisuuksista kiinnostuneita. Sinusta – meistä ‒ on kiinni se, saammeko tänne miljoonainvestointeja. Siksi myös sinun kunnassasi ja alueellasi on lisättävä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön mahdollisuuksia tehdä tutkimusta ja vahvistaa osaamistaan. Se on kaikkien etu, erityisesti potilaiden.

Liitteet

Kuntavaaliesite

kuntavaaliesite-2021.pdf, 4 Mt

Lataa

Kuntavaaliesite_tiivistelmä

kuntavaaliesite-2021-a4.pdf, 53 kt

Lataa