Terveysteknologiaratkaisu puupohjaisia innovaatioita esiin nostavan kilpailun finaalissa

Terveysteknologiaratkaisu puupohjaisia innovaatioita esiin nostavan kilpailun finaalissa

Uutiset

Sailab ‒ MedTech Finland ry:n jäsenyrityksen UPM Biomedicalsin puupohjainen haavasidos on valittu Uusi puu -kilpailun finalistiksi. Uusi puu -kilpailussa nostetaan esille puupohjaisia tuotteita ja ratkaisuja, jotka tarjoavat ratkaisuja globaaleihin haasteisiin ja edistävät kestävän kehityksen tavoitteita.

Kilpailun tuomariston mielestä haavasidos on mainio esimerkki siitä, kuinka puusta voidaan jalostaa korkean teknologian tuotteita. Ratkaisussa näkyvät suomalainen lääketieteellinen osaaminen ja potilaiden etujen huomioiminen.

‒ Tämä on hieno esimerkki siitä, kuinka terveysteknologian innovaatiot rakentavat kestävämpää ja terveempää tulevaisuutta. Tällaiselle terveysteknologian tuotekehitykselle on Suomessa paljon tilaa. Terveysteknologian toimialaselvityksen mukaan Suomi nähdään houkuttelevana maana T&K-toiminnalle, mutta investoinnit menevät kuitenkin harmittavan usein muihin maihin. Osaamista Suomesta löytyisi valtavasti, sanoo Sailab – MedTech Finlandin toimitusjohtaja Laura Simik.

Uusi puu -kilpailun tuomaristo valitsi finaaliin kuusi innovaatiota kilpailukutsuun vastanneista 23 ratkaisusta. Yleisöäänestyksen perusteella valittava kilpailun voittaja julkistetaan 29.4.

Lisätietoa kilpailusta täällä.