Terveysteknologia-ala kasvaa vahvasti

Terveysteknologia-ala kasvaa vahvasti

Uutiset

Etlan tuoreen tutkimuksen mukaan terveysteknologia- ja lääkealat ovat kasvattaneet tuottavuuttaan ja parantaneet kannattavuuttaan viime vuosien aikana. Terveysteknologia tuo Suomeen niin työtä, voittoja kuin arvonlisääkin, ja talouden epävakaudesta huolimatta ala on kasvanut tasaisesti. Etlan tutkimuksen mukaan terveysteknologia-alan arvonlisä nousi 60 prosenttia vuosina 2008‒2018.

‒ Uutinen on erittäin positiivinen. Terveysteknologia-ala tuo Suomeen hyvinvointia monella tapaa: tarjoamalla potilaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten elämää helpottavia ratkaisua sekä tuomalla työtä ja kasvua, toteaa Sailab ‒ MedTech Finlandin toimitusjohtaja Laura Simik.

Etlan selvityksessä esitetään alan hyville uutisille useita mahdollisia syitä. Rakentava yhteistyö yritysten, yliopistojen, viranomaisten, potilaiden ja klinikoiden välillä nähdään yhtenä Suomen vahvuuksista. Lisäksi Suomessa on alaan liittyvää vahvaa osaamista. Tämä käy ilmi myös Terveysteknologian toimialaselvityksestä 2020: ala työllistää Suomessa etenkin korkeakoulutettuja.

‒ Onnistumisista iloitsemisen ohella tulee tehdä töitä sen eteen, että hyvä kehitys jatkuu myös tulevaisuudessa. Terveysteknologian toimialaselvityksestä 2020 kävi ilmi, ettei lähes puolella vastanneista yrityksistä ole Suomessa T&K-budjettia. Suomi nähdään kuitenkin houkuttelevana maana T&K-toiminnalle. Kuinka tulevaisuudessa päästään entistä enemmän ajatusten tasolta toteutuneisiin investointeihin ja yhä lisääntyvään hyvinvointiin? pohtii Simik.

 

Lähteet: Etla: Satsaukset tuottivat tulosta: lääke- ja terveysteknologia-ala kasvaa vahvasti Suomessa