COVID-19-tilanne ja rokotteet: sosiaali- ja terveydenhuollolle välttämättömän terveysteknologian koulutuksen sekä asennus- ja huoltotoimien turvaaminen

COVID-19-tilanne ja rokotteet: sosiaali- ja terveydenhuollolle välttämättömän terveysteknologian koulutuksen sekä asennus- ja huoltotoimien turvaaminen

Uutiset

Lääkinnälliset laitteet ja in vitro -diagnostiikkaan tarkoitetut lääkinnälliset laitteet ovat kriittisessä roolissa suomalaisten potilaiden diagnosoinnissa, hoidossa, elintoimintojen ylläpidossa ja ne myös mahdollistavat ihmisten omaehtoisen elämän sairaudesta, vammasta tai tilanteesta riippumatta.

Erityisesti korkean teknologian ratkaisut vaativat käyttäjien koulutusta ja ohjausta käyttötilanteissa kliinisessä ympäristössä ja jopa leikkaussaleissa. Lisäksi asennus- ja huoltotoimet ja esimerkiksi kalibroinnit laitteisiin tekevät niihin koulutetut asiantuntijat.

Nämä sosiaali- ja terveydenhuollon kriittiset toimet on pystyttävä toteuttamaan myös COVID-19-pandemian aikana.

Sailab ‒ MedTech Finland ry esittää, että sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöstön jälkeen rokotettaisiin lääkinnällisten laitteiden valmistajien, valtuutettujen edustajien, maahantuojien ja jakelijoiden se henkilöstö, joka tekee laitteiden turvallisen käytön vaatimia asennus-, huolto- ja koulutustehtäviä, joiden suorittaminen edellyttää käyntiä terveydenhuollon tai sosiaalihuollon toimintayksiköissä.

Lisätietoja

Hollanti Laura

Laura Hollanti

Toimitusjohtaja

+358 40 741 6299