Terveysteknologian kaupan ehdot julkaistu

Terveysteknologian kaupan ehdot julkaistu

Uutiset

Vuoden 2020 aikana valmisteltu Terveysteknologian kaupan ehdot -asiakirja julkaistiin Sailab – MedTech Finland ry:n syyskokouksessa 8.12.2020. Asiakirjan tarkoitus on vahvistaa osaltaan yleistä potilasturvallisuutta ja lääkäreiden ja hoitajien työturvallisuutta sekä lisätä ymmärrystä tiukasti säännellystä terveysteknologiasta ja sen vaatimuksista.

Kaupan ehdoissa korostetaan sitä, että korkean teknologian ratkaisujen turvallinen käyttö vaatii koulutusta ja osaamisen ylläpitoa. Terveysteknologian hankinnat vaativat alan erityispiirteiden ymmärtämistä, sillä lääkinnällisten laitteiden ja in vitro -diagnostiikkaan tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden käyttö ilman koulutusta voi aiheuttaa vakaviakin vaaratilanteita.

‒ Sailab – MedTech Finland ry:n tavoitteena on, että potilaille ja terveydenhuollon ammattilaisille voidaan tarjota turvallisia, laadukkaita ja innovatiivisia terveysteknologian ratkaisuja ja niihin liittyviä palveluita. Terveysteknologian käyttäjien osaamisesta huolehtiminen kytkeytyy vahvasti potilasturvallisuuteen ja sosiaali- ja terveydenhuollon työturvallisuuteen. Siksi haluamme terveysteknologiaan omat kaupan ehdot, joissa myös tästä huolehditaan, toteaa Sailab – MedTech Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja Ari-Pekka Naumanen.

Terveysteknologian kaupan ehdot kokonaisuudessaan löytyvät liitteestä.

Liitteet

Terveysteknologian kaupan ehdot

kaupanehdot.pdf, 226 kt

Lataa