Terveysteknologian kaupan ehdot jäsenyrityksissä lausuntokierroksella

Terveysteknologian kaupan ehdot jäsenyrityksissä lausuntokierroksella

Uutiset

Sailab ‒ MedTech Finland ry:n Kaupan ehdot-työryhmä ja KPMG ovat valmistelleet Terveysteknologian kaupan ehdot -asiakirjan.

Asiakirjan tarkoituksena on olla JYSE-tasoinen, terveysteknologian hankintaa ja sen ehtoja ohjaava väline. Sen tarkoitus on vahvistaa osaltaan yleistä potilasturvallisuutta, käyttäjien omaa turvallisuutta ja lisätä ymmärrystä terveysteknologiasta ja sen vaatimuksista. Lääkinnällisiä laitteita, in vitro -diagnostiikkaan tarkoitettuja lääkinnällisiä laitteita ja muita terveysteknologian ratkaisuja ei voi hankkia samoilla ehdoilla kuin paperin tai pyyhkeiden kaltaista kulutustavaraa. Lisäksi ehtojen on oltava kaikille osapuolille kohtuullisia ja oikeudenmukaisia.

Terveysteknologian kaupan ehdot -asiakirja on jäsenyritysten kommentoitavana 30.11.2020 asti. Sen jälkeen asiakirjaan tehdään tarvittavat sisältökorjaukset ja se tuodaan syyskokoukseen 8.12.2020 tiedoksi. Vuonna 2021 aloitetaan yhteistyöneuvottelut hankintajohtajien ja muiden keskeisten sidosryhmien kanssa. Tavoitteena on löytää yhteinen tavoitetila asiakirjan edistämisestä.

Mikäli haluat asiakirjan tutustuttavaksi, olethan yhteydessä toimitusjohtaja Laura Simikiin (laura.simik@sailab.fi). Tässä vaiheessa asiakirja toimitetaan ainoastaan Sailab ‒ MedTech Finland ry:n jäsenyrityksille.