Asiakaskäynneillä huolehdittava tarkasti käsihygieniasta ja suojautumisesta

Asiakaskäynneillä huolehdittava tarkasti käsihygieniasta ja suojautumisesta

Uutiset

Todettujen koronavirustapausten määrä Suomessa on ollut kesän jälkeen kasvussa. Sen vuoksi Sailab – MedTech Finland ry on päivittänyt asiakaskäyntejä koskevaa suositustaan. Kun jäsenyritykset järjestävät myynti- tai koulutustapahtumia terveydenhuollon toimijoiden kanssa, tulee niissä huolehtia tarkasti käsihygieniasta ja muusta suojauksesta.

Yhdistys suosittelee yhä järjestämään vain sellaisia tapaamisia, joilla on olennaista vaikutusta turvallisen ja tehokkaan hoidon toteuttamiseksi. Mahdollisuutta järjestää myynti- ja koulutustapahtumia etätapahtumina kehotetaan yhä hyödyntämään. Tärkeää kuitenkin on, että koulutusta järjestetään. Koulutus ja osaamisen ylläpito ja kehittäminen vahvistavat osaltaan potilasturvallisuutta. Huolto- ja asennustyöt ja niiden oikea-aikaisuus ovat välttämättömiä, jotta potilaille voidaan tarjota turvallisesti heidän tarvitsemaansa hoitoa myös pandemian aikana.

Suosituksen tarkoitus on ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä.

Suositus on voimassa, kunnes koronavirustilanne maassa on rauhoittunut.