Kasvomaskisuositus voimaan 13.8.

Kasvomaskisuositus voimaan 13.8.

Uutiset

Koronavirustilanteen vuoksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee kasvomaskin käyttämistä muiden ihmisten suojelemiseksi niiden sairaanhoitopiirien alueella, joilla on todettu uusia koronavirustartuntoja edellisen kahden viikon aikana.

Maskia suositellaan käytettävän erityisesti joukkoliikenteessä, jossa lähikontaktien välttely on hankalaa. Maskia olisi hyvä käyttää myös koronavirustestiin ja sieltä pois matkustettaessa. Suositus koskee myös riskialueelle kohdistuneen matkan jälkeistä siirtymistä karanteeniin. Mikäli karanteenin aikana on välttämätöntä asioida kodin ulkopuolella, tulisi kasvomaskia tuolloinkin käyttää.

Maskien lisäksi on syytä yhä huolehtia käsihygieniasta ja turvaväleistä.

Suositus kokonaisuudessaan löytyy THL:n verkkosivuilta.

Lisätietoja kirurgisista suu-nenäsuojuksista ja hengityksensuojaimista löytyy infotauluista.