Henkilönsuojainten turvallisuusvaatimuksia lievennettiin koronaviruspandemian ajaksi

Henkilönsuojainten turvallisuusvaatimuksia lievennettiin koronaviruspandemian ajaksi

Uutiset

Henkilönsuojainten turvallisuusvaatimusten muutoksen takia henkilönsuojaimia on sallittua myydä, vaikka tuotteiden vaatimustenmukaisuuden arviointimenettelyä ei olisi vielä saatu päätökseen. Henkilönsuojaimia on väliaikaisesti mahdollista myydä myös ilman CE-merkkiä. Suojaimien tulee kuitenkin täyttää Euroopan Unionin suojausasetuksessa määritellyt terveys- ja turvallisuusvaatimukset.

Sosiaali- ja terveysministeriö julkaisi henkilönsuojaimia koskevan linjauksen 31.3.2020. Linjaus perustuu Euroopan komission antamaan suositukseen, ja on voimassa koronaviruspandemian ajan. Sosiaali- ja terveysministeriö toimii komission suosituksen edellyttämänä markkinavalvontaviranomaisena, jonka tehtävänä on varmistaa henkilönsuojaimien turvallisuus. Linjaus koskee suojaimia, joita ammattilaiset käyttävät COVID-19-virukselta suojautumiseen.

 

Lisätietoa:

Sosiaali- ja terveysministeriö: STM:n linjaus henkilönsuojainten turvallisuusvaatimuksista koronavirustilanteen aikana