UPM-Kymmene Oyj:n Biomedicals-hanke Sailab – MedTech Finland ry:n jäseneksi

Uutiset

UPM-Kymmene Oyj:n Biomedicals-hanke on liittynyt Sailab – MedTech Finland ry:n jäseneksi. UPM:n kotimaisesta koivusta saatavaan nanoselluloosaan pohjautuva haavasidos sai CE-merkin vuonna 2019. Suomessa kehitetään jatkuvasti innovaatioita, joilla voidaan parantaa potilaiden hoitoa ja tukea kestävää kehitystä. Puupohjaiset materiaalit tarjoavat uusia mahdollisuuksia.

‒ Olemme vielä uusi yritys terveysteknologian toimialalla. Näimme Sailab – MedTech Finlandin jäsenyyden tärkeänä, sillä yhdistys on kansallisesti tärkeä toimija tällä alalla, kertoo UPM:n teknologian strategiasta ja uuden liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Pekka Hurskainen.

UPM Biomedicals kehittää puupohjaisia biolääketieteen tuotteita erilaisiin käyttötarkoituksiin. Viime vuonna CE-merkin saanut haavasidos kehitettiin yhteistyössä Helsingin yliopiston ja Helsingin seudun yliopistollisen keskussairaalan kanssa.

‒ Uusien kumppaneiden ja verkostoitumismahdollisuuksien lisäksi odotamme Sailab – MedTech Finlandin jäsenyydeltä koulutustilaisuuksia ja ajankohtaisen tiedon saamista toimialan ja lainsäädännön kehityksestä. Uskomme yhteistyön tukevan Biomedicals-hankkeen kehitystä, Hurskainen mainitsee.

Sailab – MedTech Finland ry:n toimitusjohtaja Laura Simik iloitsee uudesta jäsenyrityksestä.

‒ Olemme todella tyytyväisiä siihen, että UPM-Kymmene Oyj:n Biomedicals-hanke liittyy vahvaan toimialajärjestöön. Innovaatioiden käyttöönotto, kestävän kehityksen edistäminen ja potilaiden hyvinvointi ovat myös yhdistyksen sydämenasioita, joten uusin jäsenemme sopii järjestöön erinomaisesti.

Sailab – MedTech Finland ry:n tarkoitus on, että suomalaisille potilaille, sosiaali- ja terveydenhuollolle sekä muille sidosryhmille voidaan tarjota laadukkaita, turvallisia, kustannusvaikuttavia ja uusia sekä innovatiivisia terveysteknologian ratkaisuja ja niihin liittyviä palveluita.

 

Lähteet

Helsingin yliopisto: Koivu hoitaa haavoja: maailman ensimmäinen puupohjaiseen nanoselluun perustuva haavasidos sai CE-merkin