Terveydenhuollon valtakunnallisessa hankintaseminaarissa yli 230 osallistujaa

Terveydenhuollon valtakunnallisessa hankintaseminaarissa yli 230 osallistujaa

Uutiset

Terveydenhuollon valtakunnallinen hankintaseminaari järjestetään kuudetta kertaa 29.10.2019. Tapahtumapaikkana on tänäkin vuonna Finlandia -talo.

Hankintaseminaari käsittelee arvopohjaista terveydenhuoltoa ja hankintaa sen toteuttamisen välineenä. Puhujat ovat yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja arvon mittaamisen asiantuntijoita sekä hankinta-asioiden vahvoja ammattilaisia.

”Nostamme seminaarissa esiin terveysteknologian vahvan roolin terveyden tulevaisuuden tekijänä”, toteaa Sailab -MedTech Finland ry:n puheenjohtaja Ari-Pekka Naumanen.

”Olemme toimialana edistämässä arvopohjaista ajattelua, jossa potilaalle tuotettu arvo eli kohentunut terveyshyöty ja elämänlaatu ovat ensisijaisia tavoitteita. Tämä pitää pystyä tuottamaan järkevillä (kokonais)kustannuksilla. ”, Naumanen jatkaa.

Selvää on, että arvopohjainen terveydenhuolto ja hankinta kiinnostavat. Hankintaseminaariin 2019 on ilmoittautunut yli 230 henkilöä terveydenhuollon hankintatoimistoista ja terveysteknologiayrityksistä sekä muista sidosryhmistä.

”Olemme hyvin tyytyväisiä tähän yhteistyöhön hankintatoimistojen kanssa. Matkaa vielä on jäljellä, sillä julkisen hankintalain mahdollisuuksia käytetään välillä turhan rajoittuneesti tai varovaisesti ja usein säästöpaineissa tuntuu, että halpa hinta olisi järkevää. Pitäisi pystyä aiempaa paremmin mittaamaan ja hankkimaan vaikuttavuutta ja laatua. Se on kaikkien etu. Erityisesti potilaan”, Ari-Pekka Naumanen painottaa.

Sailab -MedTech Finland ry on yhdessä yliopistollisten sairaala-alueiden hankintajohdon kanssa laatinut 2018 hyvän hankinnan huoneentaulut edistämään hyviä hankintamenettelyitä.

 

Liitteet

Hyvän hankinnan huoneentaulu yritykselle

terveysteknologiayrityksen-huoneentaulu.pdf, 192 kt

Lataa

Hyvän hankinnan huoneentaulu hankinta-ammattilaiselle

hankinta-ammattilaisen-huoneentaulu_terveysteknologia.pdf, 192 kt

Lataa