Terveysteknologian valvonnan siirto Valvirasta Fimeaan edistyy suunnitellusti

Uutiset

Valvira: Terveysteknologian valvonnan siirto Valvirasta Fimeaan edistyy suunnitellusti

Terveysteknologiaan liittyvien tehtävien siirtohanke Valvirasta Fimeaan ja tähän liittyvät rekisterisiirrot ja -uudistukset etenevät suunnitellusti.Siirrettäviä tehtäviä ovat terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden valvonta (lääkinnälliset laitteet ja in vitro-diagnostiset laitteet), biopankkien ohjaus-, valvonta- ja rekisteröintitehtävät, Valviralle kuuluneet kudoslakiin perustuvat lupa- ja valvontatehtävät, alkiotutkimuksiin liittyvät tehtävät ja geenitekniikkalain mukaiset valvontatehtävät.

Tehtävät ja niitä hoitavat henkilöt siirtyvät Fimeaan 31.12.2019 mennessä. Tavoitteena on saada myös TLT-rekisterin uudistus valmiiksi 31.12.2019 mennessä, jonka jälkeen käynnistetään mahdollisia uudistusprojekteja biopankki- ja geenitekniikan rekistereiden osalta.

Lisätietoja:
Fimea: Johanna Nystedt, Lääkealan toimijoiden valvonta -prosessin johtaja, puh. 0295 223 210
Valvira: Jussi Holmalahti, Terveys, oikeudet ja teknologiaosaston johtaja, puh. 0295 209 500