Komissiolta tiedote Brexitin vaikutuksista

Uutiset

Euroopan komissio julkaisi 1.2.2019 tiedotteen Brexitin vaikutuksista teollisuustuotteiden EU-markkinoille saattamiseen.

Tiedotteessa on esitetty vastauksia tuotteiden markkinoille saattamiseen sekä muun muassa uudelleensertifointien tarpeeseen ja ilmoitetun laitoksen vaihtamiseen liittyviin kysymyksiin.

Tiedotteen perusteella ennen Brexit-päivämäärää markkinoille saatettujen tuotteiden osalta välittömiä vaikutuksia esimerkiksi uudelleensertifioinnin tai uudelleenmerkinnän osalta ei pääsääntöisesti ole ja tuotteiden asettamista saataville EU27-markkinoilla voi jatkaa.

Markkinoille saattamiseen Brexit-päivämäärän jälkeen liittyy välittömiä vaikutuksia. Eropäivän jälkeen EU27-markkinoille saattaminen edellyttää EU27-alueen ilmoitetun laitoksen todistuksen. Uusi todistus tulee hankkia tai sopimusperusteinen siirto Britannian ilmoitetulta laitokselta EU27-alueen ilmoitetulle laitokselle tulee tehdä ennen Brexit-päivämäärää.