Sailab -MedTech Finland mukaan ihmisoikeuksia tukevaan Ykkösketjuun -kampanjaan

Uutiset

Uutinen Finnwatchin sivuilta

Ihmisoikeuksia koskevaa yritysvastuulakia tavoittelevaa #ykkösketjuun-kampanjaa tukee jo 118 yritystä ja järjestöä. Uusimpina mukaan ovat liittyneet muun muassa Ensto Group, Mandatum Life, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Papu Design Oy, Sailab – MedTech Finland, SuPer ja Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut.

Yritysten etujärjestöistä kampanjaan on viimeisimpänä lähtenyt mukaan Sailab – MedTech Finland ry. Sailab on terveysteknologiayritysten edunvalvonta- ja vaikuttajajärjestö, jolla on Suomessa sata yritysjäsentä.

–Terveysteknologia on tulevaisuuden terveyttä. Haluamme toimialana vaikuttaa koko tulevaisuuden positiiviseen kehitykseen. Vastuullisuus ja ihmisoikeuksista huolehtiminen kautta linjan ovat tärkeä osa tätä työtä, sanoo järjestön toimitusjohtaja Laura Simik. Haluamme toimialana vaikuttaa koko tulevaisuuden positiiviseen kehitykseen.

Muiden järjestöjen lisäksi #ykkösketjuun kampanjassa on mukana myös 10 ammattiliittoa sekä kaikki palkansaajakeskusjärjestöt. Yksi uusista kampanjaan mukaan liittyneistä liitoista on Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.

–Yksi OAJ:n arvoista on oikeudenmukaisuus ja tähän kampanja kytkeytyy luontevasti. Lisäksi OAJ:lle tärkeät koulutusteemat liittyvät suoraan myös kotimaisen työn vastuullisuuteen ja kansainvälisesti esimerkiksi lapsityövoiman vähentämiseen ja ammattijärjestöjen rooliin, muistuttaa OAJ:n järjestöpäällikkö Jenni Arnkil.

– On hienoa, että kampanjamme ihmisoikeuksia koskevan yritysvastuulain puolesta on saanut näin paljon tukea läpi yhteiskunnan. Suomi voi näyttää yritysvastuussa esimerkkiä koko Euroopalle. Yritysvastuulaki olisi tärkeää saada myös Suomen EU-puheenjohtajuuskauden agendalle, sanoo Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala.

Vaikka monissa puolueissa eduskuntavaaliehdokasasettelu on vielä kesken, kampanjan tavoittelemaa lakia on asettunut tukemaan jo 80 eduskuntavaaliehdokasta. #ykkösketjuun-kampanja tavoittelee yritysvastuulakia koskevaa hallitusohjelmakirjausta Suomen seuraavan hallituksen ohjelmaan.

Uusimmat #ykkösketjuun-kampanjaan mukaan liittyneet tahot ovat Aspa Säätiö sr, Diakoniatyöntekijöiden Liitto ry, Ensto Group, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta, Kehitysmaayhdistys Pääskyt ry, KEKO ry, Krishna-liike ISKCON Suomessa, Maailmanvaihto ry – ICYE Finland, Mandatum Life Palvelut Oy, Minton Apparel Oy, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry, Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry, Osuuskunta Aatos osk, Papu Design Oy, Pohjois-Suomen Pääskyt ry – Maailmankauppa Juuttiputiikki, Sailab – MedTech Finland ry ja SuPer ry ja Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry.