Lääkäriliitto, Tehy ja Hammaslääkäriliitto mukaan Terveysteknologian hyvän hankinnan huoneentauluun

Lääkäriliitto, Tehy ja Hammaslääkäriliitto mukaan Terveysteknologian hyvän hankinnan huoneentauluun

Uutiset

Suomen Lääkäriliitto, Tehy ja Suomen Hammaslääkäriliitto päättivät liittyä Terveysteknologian hyvän hankinnan huoneentauluun.

”Olemme mielellämme mukana hyvässä hankkeessa”, toteaa johtaja Heikki Pärnänen Lääkäriliitosta.

Terveydenhuollon ammattilaisten työssä laadukas ja vaikuttava terveysteknologia on ratkaisevassa roolissa. Esimerkiksi lääkärin hoitopäätöksistä yli 70 % pohjautuu terveysteknologiaan ja ammattitaitoiset sairaanhoitajat käyttävät työssään päivittäin lukuisia yritystemme laitteita ja tarvikkeita.

Suurin osa terveysteknologiasta hankintaan julkisen hankinnan kautta. Yliopistosairaaloiden hankintajohto ja MedTech Finland laativat yhdessä Terveysteknologian hyvän hankinnan huoneentaulu. Huoneentaulu julkaistiin 9.10.2018 ja nyt sen edistämiseen liittyivät mukaan terveydenhuollon järjestöt.

”Tämä on osoitus siitä, että yhteistyötä ja vuoropuhelua tarvitaan”, sanoo toimitusjohtaja Laura Simik, Sailab -MedTech Finlandista. ”Terveysteknologia on aina hoidollinen päätös ja siksi ammattilaisia on kuultava”, hän jatkaa.

Huoneentaulu antaa pohjan arvopohjaiselle hankinnalle sekä edistää terveydenhuollon ammattilaisten ja potilaiden kuulemista terveysteknologian hankinnoissa.

Lisätietoja

Hollanti Laura

Laura Hollanti

Toimitusjohtaja

+358 40 741 6299

Liitteet

Hankinta-ammattilaisen huoneentaulu

hankinta-ammattilaisen-huoneentaulu_terveysteknologia.pdf, 192 kt

Lataa

Terveysteknologiayrityksen huoneentaulu

terveysteknologiayrityksen-huoneentaulu.pdf, 192 kt

Lataa