Antti Järvenpää aloittaa Terveydenhuollon valmiuspäällikkönä sekä IVD- ja MD-asiantuntijana

Uutiset

Antti Järvenpää aloittaa terveydenhuollon valmiuspäällikkönä sekä IVD- ja MD-asiantuntijaja marraskuun puolivälissä.

”Tehtäviini kuuluvat Huoltovarmuuskeskuksen terveydenhuoltopoolin ja terveydenhuollon varautumisen operatiivinen toiminta sekä terveysteknologiaa koskeva asiantuntijatyö.

Siirryn terveydenhuollon valmiuspäällikön tehtävään pelastusviranomaisen tehtävistä. Pelastusviranomaisena työtehtäviini ovat kuuluneet erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon toimipaikkojen omatoimisen varautumisen valvonta ja tukeminen. Ennen pelastusviranomaisen tehtävää toimin turvallisuusasiantuntijana Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä. Tuolloin työhöni kuuluivat monipuoliset turvallisuuden ja varautumisen asiantuntijatehtävät sairaaloissa.

Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri (Helsingin yliopisto 2017) ja turvallisuusalan tradenomi (Laurea-ammattikorkeakoulu 2010). Pro gradu -tutkielmani tein huoltovarmuusorganisaation ohjauksesta ja yhteistyöstä.

Odotan terveydenhuollon valmiuspäällikön ja terveysteknologian asiantuntijan tehtävän olevan haastava ja mielenkiintoinen. Koen turvallisen ja laadukkaan terveysteknologian sekä terveydenhuollon varautumisen puolesta työskentelemisen olevan myös yhteiskunnallisesti merkittävää ja siten palkitsevaa.

Uutta opeteltavaa varmasti riittää, erityisesti terveysteknologian asiantuntijatyön osalta. Tavoitteenani on kuitenkin mahdollisimman pian omaksua tehtävän olennaiset osat ja pystyä palvelemaan Sailab – Medtech Finland ry:n jäsenyrityksiä, terveydenhuoltopoolia ja muita yhteistyökumppaneita. Ensi töikseni uudessa tehtävässä aion tutustua järjestömme toimintaan ja jäsenistöön, terveysteknologia-alan toimintaympäristöön ja ajankohtaisiin aiheisiin sekä tietysti terveydenhuollon varautumisen ja terveydenhuoltopoolin päivittäiseen toimintaan”.