Terveysteknologia ja sosiaalinen vastuu: Onemedille Finnwatchin tunnustus

Uutiset

Sosiaalisen vastuun kysymykset ovat perinteisesti nousseet esiin kuluttajatuotteita valmistavien monikansallisten yritysten keskuudessa.

Terveydenhoidossa vastuullisuusasiat ovat nousseet esiin erityisesti Aasiasta tuotavissa tuotteista viimeisimpien vuosien aikana. Valmistajan ja jakelijan näkökulmasta sosiaalinen vastuu tuotanto-olosuhteista liittyy erityisesti Aasiassa sekä muissa kehittyvissä maissa oleviin tuotantolaitoksiin.

Yritysvastuuta tarkkaileva kansalaisjärjestö Finnwatch antaa tunnustusta OneMed -yhtiölle tavasta, jolla se on puuttunut Thaimaan tuotannossa ilmenneisiin ongelmiin.

OneMed on vuodesta 2010 toteuttanut  sosiaalisen vastuun ohjelmaa, jonka tavoitteena on, että että terveydenhoidon asiakkaat saavat käyttöönsä  vastuullisesti valmistetut tuotteet.

Laajassa sosiaalisen vastuun ohjelmassa pyritään varmistamaan että tuotteiden valmistuksessa noudatetaan kansallisia ja kansainvälisiä lakeja sekä oikeuksia.

Sosiaalisen vastuun ohjelma kattaa ensisijaisesti yhtiön omat tuotemerkit, mutta yhtiö edellyttää myös että yhteistyökumppanit noudattavat samoja lainsäädännön periaatteita ja sopimuksia sekä sisäistä sosiaalisen vastuun ohjelmaa.

” OneMedissa sosiaalinen vastuu nähdään osana kestävää kehitystä, joka tarkoittaa vastuunottoa taloudellisesta-, ympäristönäkökulmista sekä sosiaalisesta vastuusta koko toimitusketjun osalta”, toteaa toimitusjohtaja Markus Henriksson.

”Näemme sosiaalisen vastuun strategisena tavoitteena erityisesti työolojen järjestelmällisen ja pitkäjänteisen kehittämisen säännöllisten auditointien lisäksi”, hän jatkaa.

Merkittävä osuus OneMedin valmistamista tai maahantuomista tuotteista valmistetaan Aasiassa. Vuonna 2012 yhtiö perusti Shanghaihin toimiston, jonka henkilökunnan pääasiallisena tehtävänä on ohjelman mukaiset tehdasauditoinnit sekä laadunvalvonta. Tiimi tekee myös tiivistä yhteistyötä paikallisten viranomaisten, kansalaisjärjestöjen sekä auditointitahojen kanssa.

Finnwatchin mukaan Thaimaan työoloissa paljastuneet rikkomukset ovat johtaneet myös lukuisiin muihin riskimaihin suuntautuviin yritysvastuuhankkeisiin.

”Työ ei lopu tähän, vaan kehitettävää ja parannettavaa tehtaiden työoloissa on edelleen ja tästä syystä yhtiömme aktiivinen työskentely työolojen ja ihmisoikeuksien parantamiseksi alueella jatkuu”, ilmoittaa Henriksson.

Lisää asiasta

https://www.finnwatch.org/fi/uutiset/549-tyoeolot-paranivat-thaimaassa

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3965759/Finnwatch+antaa+tunnustusta+Keskolle+ja+Sryhmalle++Thaimaan+ongelmiin+puututtiin

https://www.hs.fi/talous/art-2000005698677.html

https://demokraatti.fi/finnwatchilta-peukkua-keskolle-s-ryhmalle-ja-onemedille-lidlille-moitteet/