Lääkintöneuvos Heikki Pälve ensimmäiseksi Terveysteknologian eettisen valvontakunnan puheenjohtajaksi

Lääkintöneuvos Heikki Pälve ensimmäiseksi Terveysteknologian eettisen valvontakunnan puheenjohtajaksi

Uutiset

Potilasturvallisuus sekä osaamisen ja koulutuksen vahvistaminen ovat kehittyvän teknologian avainroolisssa

Terveysteknologian sekä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyön eettinen ohje on päivitetty. Samalla siitä tuli Sailab –MedTech Finland ry:n jäsenyrityksiä velvoittava. Eettisen ohjeen noudattamista valvoo jatkossa Terveysteknologian eettinen valvontakunta, jonka ensimmäiseksi puheenjohtajaksi nimitettiin lääkintöneuvos, tohtori Heikki Pälve.

”Terveysteknologian käyttöönotto ja alan kehittyminen vaatii vahvaa vuoropuhelua sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten sekä yritysten välillä”, toteaa eettisen valvontakunnan puheenjohtaja Heikki Pälve. ”Potilaiden turvallisuus taataan koulutukseen ja osaamiseen keskittyvällä yhteistyöllä”.

Heikki Pälveellä on merkittävä kokemus suomalaisen terveydenhuollon lisäksi myös lääketieteen maailmanlaajuisista eettisistä kysymyksistä. Pälve on toiminut useita vuosia Maailman Lääkäriliiton (WMA) eettisen komitean puheenjohtajana.

”Olen tyytyväinen siihen, että Sailab –MedTech Finland ry ja sen jäsenyritykset haluavat varmistaa avoimen ja riippumattoman yhteistyön toimialalla.Terveysteknologian merkitys terveydenhuollossa on suuri ja lisääntyy entisestään”, Pälve arvioi. ”Eettisen valvontakunnan puheenjohtajana pääsen edistämään tätä kehitystä ja rakentamaan kestäviä toimintamalleja”.

Eettisen valvontakunnan puheenjohtaja Pälve muodostaa syksyn 2018 aikana Terveysteknologian eettisen valvontakunnan. Valvontakunta aloittaa toimintansa 1.1.2019.

”Haen valvontakuntaan vahvaa osaamista ja tulevaisuuteen suuntautuvaa näkemystä”, linjaa Pälve. ”Vaikka valvontakunnalla on myös sanktio-oikeus, näen sopimusmenettelyn ja neuvottelut ensisijaisena toimintatapana.”

Lisätiedot:
Heikki Pälve, eettisen valvontakunnan puheenjohtaja, puhelin 050 564 7345
Laura Simik, toimitusjohtaja, Sailab –MedTech Finland ry, puhelin 040 741 6299

Sailab -MedTech Finland ry on terveysteknologian vaikuttaja- ja edunvalvontajärjestö. Järjestöön kuuluu yli 110 keskeistä terveysteknologiayritystä. Tavoitteena on, että suomalaiselle terveydenhuollolle, potilaille ja muille sidosryhmille voidaan tarjota turvallisia, vaikuttavia ja innovaativisia ratkaisuja.

Liitteet

Terveysteknologian sekä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyön eettinen ohje

terveysteknologian-sekacc88-sosiaali-ja-terveydenhuollon-yhteistyocc88n-eettinen-ohje.pdf, 260 kt

Lataa

Sanasto_Terveysteknologian sekä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyön eettinen ohje

sanasto_sailab_medtech-finland_eettinen-ohje.pdf, 194 kt

Lataa

Usein kysytyt kysymykset_Terveysteknologian sekä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyön eettinen ohje

qa_eettinen-ohje_26_3_2018.pdf, 261 kt

Lataa

Tulkinnat5_4_2018_Terveysteknologian sekä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyön eettinen ohje

paatosasiakirja_terveysteknologian-eettinen-ohje_5_4_2018_sailab-medtech-finland-ry.pdf, 249 kt

Lataa

Tulkinnat7_5_2018_Terveysteknologian sekä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyön eettinen ohje

paatosasiakirja_7_5_2018.pdf, 165 kt

Lataa