Terveysteknologiayritysten toimitusjohtajaverkosto Valtiovarainministeriössä

Terveysteknologiayritysten toimitusjohtajaverkosto Valtiovarainministeriössä

Uutiset

Sailab -MedTech Finland ry:n jäsenyritysten toimitus- ja maajohtajaverkosto vieraili Valtiovarainministeriössä 6.3.2018.

Tapaamisessa ministeriryhmän erityisavustaja Anssi Kujala loi katsauksen Suomen poliittiseen tilanteeseen ja tuleviin näkymiin. Alivaltiosihteeri Martti Hetemäki kertoi talousnäkymistä sekä odotuksista talouden osalta.

Sailab -MedTech Finland ry:n puheenjohtaja Ari-Pekka Naumanen nosti omassa esityksessään esiin terveysteknologian merkityksen työ- ja toimintakyvyn sekä yhteiskunnan kestävyyden kannalta.

Muihin pohjoismaihin verrattuna suomalaiset ovat rahnaisempia ja toimintakyky ikääntyneillä on merkittävästi heikompi. Tähän voidaan puuttua nopealla diagnosoinnilla, oikea-aikaisella hoidolla ja kehittyneellä omahoidolla sekä tarjoamalla uudenlaisia ratkaisuita.

Puheenjohtaja Naumanen totesi että yhteisiä tavoitteita tulee löytyä myös ensi hallituskaudella, sillä se on kaikkien etu. Lisäksi Suomi voisi saada aiempaa enemmän terveysteknologian innovaatioita ja investointeja T&Ki-toimintaan, mikäli terveysalan kasvustrategiaa jatketaan.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo totesi tapaamisessa että myös hän katsoo terveysteknologiayritysten ja niiden ratkaisuiden merkitys tulee kasvamaan Suomessa.

Sailab – MedTech Finland ry:n esitys löytyy liitteestä.

Liitteet

Sailab_MedTech Finland_VM

vm_sailab_medtech-finland-ry.pdf, 752 kt

Lataa