Sailab ry kiittää Suomen hallitusta viisaasta päätöksestä

Uutiset

Sailab ry kiittää Suomen hallitusta viisaasta päätöksestä:
Terveysalan kasvustrategian toteuttaminen mahdollista

Suomen hallitus julkaisi 22.12.2016 muutetun esitysluonnoksen maakuntalaiksi. Sailab ry kiittää Suomen hallitusta siitä, että aiemmin kaavaillusta valtakunnallisesta yhteishankintayksiköstä luovutaan.

” Tämä on hyvin merkittävä asia suomalaisen terveydenhuollon ja sen kehittymisen kannalta”, toteaa Sailab ry:n toiminnanjohtaja Laura Simik. ”Terveysalan kasvustrategiassa linjataan, että Suomi on dynaaminen toimintaympäristö innovaatioille ja uusille yrityksille ja houkutteleva investointikohde kansainvälisille yrityksille. Hallituksen päätös auttaa saavuttamaan nämä tavoitteet”.

Terveysteknologia kehittyy vauhdilla ja tarjoaa potilaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön aivan uudenlaisia ratkaisuja. Useamman toimijan hankintarakenne jättää riittävästi tilaa innovatiiviselle ja kokeilevalle kulttuurille. Terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden hankinta vaatii erityisosaamista ja asiantuntemusta sekä käyttäjärajapintaa, joka alueilta löytyy.

Useamman alueen kilpailuttamiskokonaisuudella ja hankintojen rytmityksellä varmistetaan useiden toimijoiden pysyminen markkinoilla ja yritysten kilpailuasetelman säilyminen. Tämä auttaa ylläpitämään hintakilpailua, jolloin kustannuskehitys on maltillista. Samalla se mahdollistaa uusien terveydenhuollon teknologioiden käyttöönoton vaiheittain ja poistaa keskittyneisiin markkinoihin liittyvän saatavuusriskin.

”Jäsenyrityksemme ovat ottaneet uuden luonnoksen vastaan suurella ilolla”, Simik lisää. ”Jäseninämme on niin suuria kansainvälisiä yrityksiä kuin aloittelevia kotimaisia toimijoitakin. Kaikilla on vahva tahtotila rakentaa kumppanuuksia ja kehittää Suomea terveydenhuollon suunnannäyttäjäksi. Potilaan parhaaksi ”

Lisätietoja

Hollanti Laura

Laura Hollanti

Toimitusjohtaja

+358 40 741 6299