Ammatillisten yhdistysten kannattajajäsenmaksut

Pyydämme Sailab MedTech Finland:lta tulkintaa siitä, ovatko ammatillisten yhdistysten kannattajajäsenmaksut Eettisen ohjeen ja MedTech Code:n mukaisia.

Asia nousi esiin helmikuussa, kun Suomen Kliinisen Kemian Yhdistys (SKKY) lähestyi toimitusjohtajaamme kannattajajäsenmaksulaskulla. Olimme jo aiempana vuonna ilmoittaneet, että emme voi enää toimia ns. tukijäsenenä tai myöntää ns. nimikkoapurahoja terveydenhuollon alueella toimiville ammatillisille yhdistyksille. SKKY pahoitteli virhettä, joka oli aiheutunut postituslistastaan, jota ei oltu päivitetty. SKKY korjasi asian viipymättä. Vahvistimme myös heille aiemman kantamme, jonka mukaan ”Noudattamamme direktiivit, ohjeet ja ohjeistukset säätelevät yhteistoimintaamme terveydenhuollon ammattilaisten ja organisaatioiden sekä ammatillisia kongresseja järjestävien tahojen kanssa sen varmistamiseksi, että toimialan mahdollinen tuki ja aktiviteetit eivät aiheuta virheellisiä mielikuvia toimialan ja terveydenhuollon ammattilaisten ja organisaatioiden välisestä suhteesta.

Suomen lain, asetusten ja viranomaismääräysten lisäksi noudatamme yrityksemme Code of Conduct ohjetta, yrityksemme Liiketoiminnan toimintatavat direktiiviä, Sailab ry:n eettistä ohjeistusta ja vuoden 2017 alusta lähtien MedTech Code of Ethical Business Practice:ä.”

SKKY:llä kuitenkin ymmärtääksemme on edelleen kannattajajäseniä ja -maksu.

Ovatko ammatillisten yhdistysten kannattajajäsenmaksut Eettisen ohjeen ja MedTech Code:n mukaisia?