Tietosuojaseloste

Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan, mitä henkilötietoja Sailab – MedTech Finland ry kerää ja miten kerättyjä tietoja käsitellään.

Kuka on rekisterinpitäjä ja kehen voit tarvittaessa ottaa yhteyttä?

Rekisterinpitäjä: Sailab – MedTech Finland ry

Osoite: Mannerheimintie 76 A, 00250 Helsinki

Puhelin: +358 40 741 6299

Sähköposti: laura.simik@sailab.fi

Mitä henkilötietoja käsitellään ja mihin tarkoitukseen?

Sailab – MedTech Finland ry kerää henkilötietoja pääasiassa tapahtumailmoittautumisten yhteydessä. Henkilötietoja kerätään verkkosivuilla olevien lomakkeiden avulla. Tyypillisimpiä kerättyjä henkilötietoja ovat nimi, sähköpostiosoite, työnantaja ja titteli. Myös tietoja muun muassa erityisruokavalioista voidaan kerätä. Tietoja käytetään tapahtumakutsujen lähettämiseen ja muihin tapahtumajärjestelyihin sekä palautekyselyiden teettämiseen.

Lisäksi henkilötietoja voidaan kerätä erilaisten kyselyiden yhteydessä. Kyselyihin osallistuminen on vapaaehtoista, ja niiden avulla voidaan selvittää esimerkiksi jäsenyritysten tiedontarpeita tai toiveita Sailab – MedTech Finland ry:n toiminnan suhteen.

Uuden yrityksen liittyessä Sailab – MedTech Finland ry:n jäseneksi verkkosivujen liittymislomakkeella tallennetaan lomakkeella annetun yhteyshenkilön nimi ja sähköpostiosoite yhdistyksen jäsenrekisteriin. Tilaa jäsenkirje -lomakkeen kautta kerättyjä tietoja (koko nimi ja sähköpostiosoite) käytetään jäsenkirjeen lähettämiseen, ja tiedot päivitetään Sailab – MedTech Finlandin jäsenrekisteriin, jossa ylläpidetään ajantasaista listaa jäsenkirjeiden tilaajista.

Sailab Fennican palvelupyyntölomakkeella kerätään palvelupyynnön jättäjän yhteystietoja, jotta tähän voidaan tarvittaessa ottaa yhteyttä palvelupyynnön hoitamiseen liittyvissä asioissa. Yhteystietoja kerätään myös Eettisen ohjeen tulkintapyyntö -lomakkeella, ja kerättyjä yhteystietoja käytetään otettaessa yhteyttä tulkintapyynnön tai valituksen jättäjään.

Myös Sailab – MedTech Finland ry:n hallitushaun yhteydessä kerätään henkilötietoja hallituspaikkaa hakevasta henkilöstä.

Käsitellyt henkilötiedot on kerätty sinulta itseltäsi, ja niitä käsitellään antamasi suostumuksen perusteella.

Kuka tietoja käsittelee ja siirretäänkö tietoja EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle?

Henkilötietojasi käsittelee ensisijaisesti Sailab – MedTech Finland ry:n toimiston henkilökunta. Lisäksi henkilötietoja voi käsitellä verkkosivuston www.sailab.fi ylläpitoon osallistuvat henkilöt.

Sailab – MedTech Finland ry:n verkkosivuston ulkopuolella kerättyjä henkilötietoja voidaan väliaikaisesti käsitellä sähköpostissa Microsoftin Office 365 -palvelussa. Tässä tapauksessa henkilötietojen siirto EU-alueelta Yhdysvaltoihin on sallittu: Microsoft on mukana Euroopan komission hyväksymässä Privacy Shield-järjestelyssä. Microsoftin tietosuojakäytännöistä voit lukea lisää täältä.

Jäsenistölle voidaan lähettää uutiskirjeitä MailChimp-palvelun kautta. Myös MailChimp on mukana EU-komission hyväksymässä Privacy Shield -järjestelyssä.

Kuinka kauan henkilötietoja säilytetään?

Henkilötietojasi säilytetään enintään siihen asti, kunnes peruutat suostumuksesi niiden käsittelyyn. Suostumuksen peruuttamisen jälkeen henkilötiedot poistetaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa. Voit milloin tahansa pyytää rekisterinpitäjää poistamaan henkilötietosi.

Henkilötiedot poistetaan kuitenkin mahdollisimman pian sen jälkeen, kun niitä ei enää tarvita. Esimerkiksi tapahtumailmoittautumisten yhteydessä verkkosivujen kautta luovutetut tiedot poistetaan viimeistään seuraavan vuoden helmikuussa.

Mitä oikeuksia sinulla on?

Voit milloin tahansa pyytää:

  • vahvistamaan, käsitelläänkö sinua koskevia henkilötietoja, sekä pyytämään niistä kopion
  • korjaamaan mahdolliset virheelliset henkilötietosi
  • poistamaan henkilötietosi
  • rajoittamaan tietojesi käsittelyä

Voit lähettää henkilötietojasi koskevat pyynnöt koska tahansa osoitteeseen laura.simik@sailab.fi.

Mikäli et ole tyytyväinen pyyntösi perusteella tehtyyn ratkaisuun tai olet sitä mieltä, että tietosuojaan liittyviä oikeuksiasi on loukattu, voit tehdä valituksen tietosuojaviranomaiselle. Suomessa tietosuojaviranomaisena toimii tietosuojavaltuutettu.

Muutokset tietosuojaselosteeseen

Tätä tietosuojaselostetta voidaan päivittää esimerkiksi lainsäädännön muuttuessa. Tämä tietosuojaseloste on viimeksi päivitetty 17.11.2020.