Kilpailuoikeuden ohje

Kilpailuoikeuden ohjeen tarkoituksena on varmistaa, että keskeiset kilpailulainsäädännön vaatimukset tunnetaan ja niitä noudatetaan kaikessa Sailab – MedTech Finland ry:n toiminnassa.

Suomen ja Euroopan unionin kilpailulainsäädännön tarkoituksena on varmistaa, että taloudellinen kilpailu markkinoilla toimii. Toimivassa kilpailussa yritykset voivat päästä markkinoille vapaasti, ja niiden toiminta markkinoilla perustuu kunkin yrityksen itsenäiseen päätöksentekoon. Kilpailunrajoituksina pidetään menettelytapoja, jotka vähentävät talouden tehokkuutta, tai jotka perusteettomasti rajoittavat muiden yritysten toimintaedellytyksiä.

Tällä ohjeella Sailab –MedTech Finland ry ja sen jäsenyritykset ehkäisevät kaikkea kilpailulainsäädännön vastaista toimintaa yhdistyksen ja sen edustaman terveysteknologiatoimialan puitteissa. Erityisen vahvasti kiellettyä on kielletty kartelliyhteistyö eli horisontaalinen yritysyhteistyö, jossa yritykset yhdenmukaistaisivat toimintaansa markkinoilla.

Tämä ohje sitoo kaikkia Sailab –MedTech Finland ry:n toimintaan osallistuvia jäsenyrityksiä, niiden työntekijöitä ja luottamushenkilöitä sekä yhdistyksen työntekijöitä ja luottamushenkilöitä.

Tätä ohjetta noudatetaan Sailab –MedTech Finland ry:n ja sen omistaman yhtiönkoko henkilöstön, yhdistyksen hallituksen, jaostojen ja työryhmien kokouksissa, tapahtumissa ja koulutuksissa kaikkien osallistuvien tahojen kesken.

Jokainen Sailab –MedTech Finland ry:n hallituksen, virallisten jaostojen tai työryhmien toimintaan osallistuva on velvollinen lukemaan tämän ohjeistuksen ennen ensimmäistä kokousta, johon osallistuu.

Jokaisen toimikauden alussa ohje käydään läpi Sailab –MedTech Finland ry:n hallituksen, jaostojen ja työryhmien kokouksissa.

Sailab -MedTech Finland ry:n hallitus päätti 1.2.2020 vahvistaa käytännön, että kilpailuoikeuden ohjeen pääsäännökset käydään läpi jokaisessa yhdistyksen järjestämässä kokouksessa, koulutuksessa ja tapahtumassa ja osallistujalistassa pyydetään myös kuittaus siitä, että on kuullut ja ymmärtänyt kilpailuoikeuden ohjeen noudattamisen keskeiset näkökulmat.

Liitteet

Kilpailuoikeus_ppt

sailab-medtech_perusesitys_kilpailuoikeus.pptx, 994 kt

Lataa

Kilpailuoikeudellinen ohje

kilpailulain-noudattamisohjelma-1.pdf, 258 kt

Lataa