Elinkeinopolitiikan linja-asiakirja

Terveysteknologia  läsnä kaikkialla terveydenhuollossa. Sen merkitys korostuu erityisesti, kun sairastumme itse tai läheisemme tarvitsee hoitoa. Terveysteknologialla tarkoitetaan lääketieteelliseen käyttötarkoitukseen tarkoitettuja lääkinnällisiä laitteita ja in vitro -diagnostiikkaan tarkoitettuja lääkinnällisiä laitteita. Muun muassa verenpaine- mittarit, stetoskoopit tai vaikkapa haavanhoidon ja hammashoidon välineet ovat terve- ysteknologiaa. Samoin ovat syövänhoitoon tai kuvantamiseen käytettävä huipputekno- logia, keinohaimat tai sydäntahdistimet. In vitro -diagnostiikkaan käytetään esimerkiksi erilaisia reagensseja, instrumentteja ja vastaavia, joilla analysoidaan ihmiskehosta saatu- ja näytteitä. Terveysteknologian ratkaisuja on markkinoilla yli 500 000.

Sailab – MedTech Finland ry on julkaissut elinkeinopoliittiset hallitusohjelmatavoitteensa ja keinot saavuttaa ne. Yhdistys esittää, että nämä keinot otetaan osaksi tulevan vaalikauden hallitusohjelmaa. Terveysteknologia tarjoaa niin terveydellistä kuin taloudellista hyötyä.

Keinoja elinkeinopoliittisten tavoitteiden saavuttamiseksi on kuvattu tarkemmin Sailab – MedTech Finland ry:n julkaisemassa elinkeinopolitiikan linja-asiakirjassa. Linja-asiakirja on luettavissa täältä.

Liitteet

Elinkeinopolitiikan linja-asiakirja

elinkeinopolitiikan-linja-asiakirja.pdf, 128 kt

Lataa