Huipputeknologia ja digitalisaatio terveydenhuollossa: vaikuttavuuden hankinta

Microsoft Teams

Huipputeknologia ja digitalisaatio terveydenhuollossa: vaikuttavuuden hankinta

Huipputeknologia ja digitalisaatio terveydenhuollossa: vaikuttavat hankinnat -seminaarisarja jatkuu! Marraskuulta siirtynyt vaikuttavuuden hankinta -tapahtuma järjestetään keskiviikkona 9.2.2022 kello 8.00-9.30.

Miten terveysteknologian vaikuttavuutta voidaan mitata? Mihin tulee kiinnittää erityishuomiota, kun tehdään vaikuttavuuteen perustuvia hankintoja? Mikä on terveysteknologian arviointimenetelmä HTA:n tilanne Suomessa? Muun muassa näihin kysymyksiin haetaan vastauksia vaikuttavuuden hankinta -seminaarissa.

Tilaisuuden runko on seuraava:

8.00–8.10 Tilaisuuden avaus: elinkeinopoliittinen asiantuntija Lauri Seppälä, Sailab – MedTech Finland ry

8.10–8.35 Johtava erityisasiantuntija Laura Pitkänen, Valtiovarainministeriö

8.35–9.00 Erikoissuunnittelija Petra Falkenbach, FinCCHTA

9.00–9.20 Myynti- ja terveystalousjohtaja Minna Väänänen, Fresenius Medical Care

9.20–9.30 Tilaisuuden lopetus

 

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

Liity tilaisuuteen tietokoneella tai mobiilisovelluksella suoraan 9.2.2022:

Liity tilaisuuteen tästä linkistä

Health Capital Helsinki, Helsinki Business Hub ja Sailab – MedTech Finland ry järjestävät joka kuukauden toinen keskiviikko kello 8.00–9.30 kaikille kiinnostuneille avoimen Teams-seminaarin. Seminaareissa käsitellään erityisesti julkisia hankintoja ja niiden kehittämistä. Seminaarit ovat maksuttomia.

Taustalla on ajatus siitä, että huipputeknologia ja digitalisaatio ovat keinoja parantaa hoidon laatua, saavutettavuutta ja yhdenvertaisuutta. Ne ovat keinoja nostaa hoitotyön tuottavuutta, joka on avainasemassa, kun ratkomme ikääntyvän väestön ja hoitajapulan haastavaa yhtälöä. Kun tuotamme yksilöllisiä, ennakoivia terveydenhuollon palveluita tehokkaasti, teemme palveluksen niin potilaille, hoitohenkilökunnalle kuin suomalaiselle elinkeinoelämällekin.

Nämä ratkaisut saadaan potilaiden avuksi ja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön yleensä julkisten hankintojen kautta. Miten julkisia hankintoja voisi kehittää entistä osallistavammiksi? Miten vaikuttavuutta voitaisiin mitata? Mitä oppeja voisimme saada muista Pohjoismaista? Miten hankinnat toteutetaan uudessa sotessa?