Terveysteknologian sääntelywebinaari 12.11.2024

Microsoft Teams

Terveysteknologian sääntelywebinaari 12.11.2024

Terveysteknologian sääntelywebinaarissa käsitellään terveysteknologian (MD, IVD) sääntelyyn ja käyttöön liittyviä ajankohtaisia aiheita.

Webinaari on kaikille avoin tilaisuus (mm. kaikki terveysteknologiayritykset Sailab – MedTech Finland ry:n jäsenyrityksien lisäksi, viranomaiset, hankintayksiköt, terveydenhuollon toimijat, koulutuksen edustajat).

Terveysteknologialla tarkoitetaan lääketieteelliseen tarkoitukseen käytettäviä lääkinnällisiä laitteita ja ihmisen ulkopuoliseen diagnostiikkaan tarkoitettuja lääkinnällisiä laitteita (MD-asetus 2017/745; IVD-asetus 2017/746) sekä näihin rinnastettavia laitteita (MD-asetus 2017/745, liite XVI).

Terveysteknologiaa käytetään sairauksien ennaltaehkäisyyn, diagnosointiin, hoitoon, tarkkailuun, kuvantamiseen tai sairaudesta tai vammasta aiheutuvien haittojen kuntoutukseen. Esimerkiksi verenpainemittarit, silmälasit, haavan hoitovälineet sekä koti- ja laboratoriokäyttöön tarkoitetut testit ovat terveysteknologiaa.

Terveysteknologian toimiala on tiukasti ja yhdenmukaisesti säänneltyä koko Euroopan unionin (EU) -alueella potilasturvallisuuden varmistamiseksi. Lääkinnällisten laitteiden saatavuuden turvaamiseksi EU on pidentänyt asetusten siirtymäaikaa, ja markkinoilla on siis rinnakkain direktiivin ja asetusten mukaisia laitteita vielä useiden vuosien ajan.


Ohjelma: päivitetään alkusyksystä 2024.

Ilmoittaudu tilaisuuteen alla olevan lomakkeen kautta.


Terveysteknologian sääntelywebinaari 12.11.2024

Lisätietoja

Kirsi Talman

Kirsi Talman

Terveysteknologian asiantuntija

+358 40 541 2084