Terveysteknologia on terveyden tulevaisuus

Terveysteknologia on terveyden tulevaisuus

”Terveysteknologia on terveyden tulevaisuus” – aamiaiselle ravintola Lasipalatsiin keskiviikkona 25.9.2019 klo 08:00 – 10:00. Varattuna on Helsinki-kabinetti. Tilaisuudessa tarjotaan aamiainen ja tilaisuus on osallistujille maksuton.

Terveysteknologian sääntelyuudistus tulee ja terveysalan kasvustrategia vaatisi toimia

Terveysteknologian sääntely yhdenmukaistuu koko EU-alueella ensi keväänä ja myös Suomessa voimassa oleva lainsäädäntö kirjoitetaan asetusten mukaiseksi. Muutos erittäin suuri sekä toiminnallisesti että lainsäädännön osalta. TLT-laki tullee ensi vuonna eduskunnan käsittelyyn ja mikäli haluatte olla siihen valmistautuneita, tämä tilaisuus on erinomainen paikka saada ajankohtainen tieto meneillään olevasta tilanteesta.

Toinen suuri syy on se, että Sailab -MedTech Finland ry edustaa maailman ja Suomen suurimpia lääkinnällisiä laitteita tarjoavia yrityksiä, jotka mahdollistavat Suomessa ihmisten omaehtoisen elämän, antavat sosiaali- ja terveydenhuollolle työvälineet (yli 500 000 ratkaisua esimerkiksi kuvantamisesta sydämentahdistimiin ja kanyylineuloista diagnostiikkaan) ja joiden panokset tutkimukseen ja tuotekehitykseen globaalisti ovat merkittäviä.

Kuitenkaan Suomea ei pidetä erityisen innovaatioystävällisenä eikä T&K-toimintaa ole helppo tehdä täällä, huolimatta siitä että terveydenhuollon henkilöstön osaaminen ja digitalisaatio ovat huipputasoa.

Kuulisimme mieluusti näkemyksiänne tästä, ihmisten hyvään hoitoon ja sen mahdollistamiseen, Terveysalan kasvustrategiaan ja talouteenkin liittyen. Mitä voisimme tehdä, jotta saisimme Suomessa käyttöön entistä enemmän uusia ratkaisuja ja vaihtoehtoja potilaiden hyväksi sekä laajempia T&K-investointeja ja osaamisen kehittämistä sekä myös viennin edistämistä?

Terveysteknologia on terveyden tulevaisuus -tilaisuuden ohjelma

  • Aika: 25.9.2019 kello 8.00 alkaen
  • Paikka: Helsinkisali, Lasipalatsi, Helsinki
  • 8.00 Tervetuloa terveyden tulevaisuuteen, puheenjohtaja Ari-Pekka Naumanen, Sailab -MedTech Finland (Johnson &Johnson)
  • 8.15 Esittäytyminen
  • 8.30 Terveysteknologian toimiala ja Suomi -perusinfoa, toimitusjohtaja Laura Simik, Sailab -MedTech Finland
  • 8.50 Lääkinnällisten laitteiden sääntely: potilasturvallisuus ja mahdollisuudet keskiössä, asiantuntija Antti Järvenpää, Sailab -MedTech Finland ry
  • 9.20 Keskustelua ja kysymyksiä – kysymyksiä toki voi kysyä koko ajan ohjelman aikana
  • 9.30 Päätössanat, puheenjohtaja Ari-Pekka Naumanen / toimitusjohtaja Laura Simik

Meihin voi olla aina yhteydessä muutenkin, jos tarvitsette lisää tietoa tai haluatte keskustella suomalaisesta terveydenhuollosta, sen kehittymisestä ja mahdollisuuksista.

Liitteet

Terveysteknologia on terveyden tulevaisuus

Puheenjohtaja Naumasen esitys

terveysteknologia-on-terveyden-tulevaisuus.pdf, 2 Mt

Lataa

Terveysteknologian sääntelyuudistus

Sääntelyasiantuntija Järvenpään esitys

terveysteknologian-saantely_25_09_2019.pdf, 9 Mt

Lataa

Terveysteknologian tunnuslukuja

Toimitusjohtaja Simikin esitys

terveysteknologian-tunnuslukuja.pdf, 1 Mt

Lataa

Mitä terveysteknologia on -opas

mitaterveysteknologiaon_opas.pdf, 2 Mt

Lataa

Lisätietoja

Hollanti Laura

Laura Hollanti

Toimitusjohtaja

+358 40 741 6299

Naumanen Ari-Pekka

Ari-Pekka Naumanen

Hallituksen jäsen